PROVENSÁLSKY GULÁŠ Z KURACIEHO MÄSA
Hľadáte recept na chutný guláš? Príprava dokonalého guláša je doslova alchýmiou. V tom prípade je...
BOHÉMSKY JABLKOVÝ PIE
Bohémsky vynikajúci apple pie z Big Green Egg, za ktorý by sa nemusel hanbiť ani Američan....
ČOKOLÁDOVÁ ORIEŠKOVÁ TORTA
Neviete sa rozhodnúť, či vo svojom Big Green Egg upečiete čokoládovú tortu alebo radšej brownies?...
JAPONSKÝ KOTLÍKOVÝ HOTPOT SO SÓJOVÝM MLIEKOM, ZELENINOU A MORSKÝMI PLODMI
Hľadáte v ponuke receptov Big Green Egg netradičné jedlo? Japonský štýl varenia v horúcom...
GRILOVANÝ BAKLAŽÁN S LOSOSOM, ŽLTOCHVOSTÝM YELLOWTAIL A MISOM
Chuť baklažánu je ako iste viete, dosť neutrálna. Túto zeleninu je preto vhodné grilovať v Big...
TRADIČNÝ JAPONSKÝ OYAKODON S KURACÍM MÄSOM, VAJCOM A RYŽOU
Oyakodon je jednou z klasík japonska kuchyne. Ojako znamená „rodič a dieťa“ čiže vajce a kura a...
ÚŽASNÉ JAHŇACIE REBIERKA S BYLINKOVOU KÔRKOU
Náš jednoduchý a pritom veľmi chutný recept na jahňacie rebierka je ideálny recept na špeciálne...
INDICKÝ CHLIEB NAAN
Naan je lahodný plochý chlieb, známy najmä z indickej kuchyne. Naan si môžete jednoducho upiecť...
ÚDENÉ BRAVČOVÉ REBRÁ S PARADAJKAMI A ŠALÁTOM COLESLAW
Radi by ste naservírovali skutočne veľkolepý kus mäsa? S týmito údenými bravčovými rebrami...
TACOS PLNENÉ STEAKOM, AVOKÁDOVÝM GUACAMOLE A SALSOU „PICO DE GALLO”
Typické mexické tacos sú malé tortilly, tradične plnené zeleninou náplňou alebo mäsovou zmesou....
AVOKÁDOVÝ ŠALÁT S HOMÁROM A GRILOVANOU ŠPARGĽOU NA CÉDROVOM DREVE
Dnešný lahodný avokádový šalát s homárom na cédrovom dreve a grilovanou špargľou, si nemôžete...
ORECHOVO-PIVOVÝ CHLIEB PEČENÝ ZELENOM V LIATINOVOM PEKÁČI
Tento výdatný orechovo-pivový chlieb si môžete upiecť vo svojom zelenom vajíčku Big Green Egg...
KORENIACA ZMES NA KURA
Plánujete vo svojom Big Green Egg pripraviť pečené kura, kura na pive (či keramickom sedátku)...
KORENIACA ZMES NA HOVÄDZIE MÄSO
Dostali ste chuť na pomaly pečenú hovädziu hruď, pripravenú pri nízkej teplote alebo grilovaný...
KORENIACA ZMES NA BRAVČOVÉ MÄSO
Bravčové mäso a zelené vajíčko Big Green Egg spoločne tvoria neoddeliteľnú dvojicu. Pridajte našu...
KORENIACA ZMES BEZ OBSAHU SOLI
V prípade, že si svoj kulinársky výtvor – mäso alebo hydinu už osolili, no chcete dodatočne...
AKO NA VÝROBU SVOJEJ VLASTNEJ KORENIACEJ ZMESI“
Iste ste hrdým majiteľom Big Green Egg, na ktorom pravdepodobne pripravujete všetky druhy mäsa,...
MORSKÝ VLK V SLANEJ KRUSTE
Už ste niekedy piekli rybu v slanej kruste? Hostia neuvidia, čo im servírujete, pokým neotvoríte...
FLANK STEAK ROLÁDA Z HOVÄDZINY, S ČERSTVÝM PESTOM
Grilovali ste už niekedy hovädzí flank steak v Big Green Egg tak, že výsledok všetkých ohúril a...
VEGETARIÁNSKY WELLINGTON Z BIELEJ KAPUSTY A LESNÝMI HUBAMI
Hľadáte veľkolepé vegetariánske hlavné jedlo na Vianoce? Prekvapte svojich hostí vegetariánskou...
REVERZNE PEČENÝ STEAK ENTRECÔTE S GRILOVANOU ZELENINOU
S EGGspanderom a polovičným roštom môžete variť súčasne na priamom aj na nepriamom ohni na...
JABLKOVÝ KOLÁČ S TRSTINOVÝM CUKROM
Vedeli ste, že údená dymová chuť, ktorú Big Green Egg pridáva do pokrmov a prísad, sa perfektne...
POMALY PEČENÝ BRAVČOVÝ BÔČIK
Pomaly pečený bravčový bôčik patrí ku klasickým receptom, ktoré si takmer každý fanúšik dobrého...
PREHĽAD SPÔSOBOV A MOŽNOSTÍ DREVA NA ÚDENIE
Zbiehajú sa vám slinky na údeného lososa alebo na chutné údené kačacie prsia? A teraz dobrá...
JABLKOVÁ ŠTRÚDĽA
Jablková štrúdľa je jedno z dedičstiev rakúsko-uhorskej kuchyne, presnejšie z Južného Tirolska....
PITA CHLIEB S BRAVČOVÝMI REBIERKAMI „IBERICO”
Máte radi chuť rebierok, no nebaví vás obhrýzanie kostí? Potom by ste mali vyskúšať naše rebierka...
MINI PIZZA S PESTOM, KOZÍM SYROM A PEČENOU PAPRIKOU
Dnes vám predstavíme recept na mini pizze z Big Green Egg, vhodné ako chuťovky na každú oslavu,...
VEGETARIÁNSKE LASAGNE S PROVENSÁLSKOU ZELENINOU A ŠALÁTOM Z FENIKLA
Ak už ste niekedy vo svojom Big Green Egg pripravovali tradičné bolonské mäsové lasagne, potom by...
BENEDIKT SENDVIČ S TEĽACÍM PASTRAMI
V tomto recepte určenom pre Big Green Egg kombinujeme dve klasiky: pastrami sendvič, ktorého...
STAROSTLIVOSŤ O ZELENÉ VAJÍČKO
Povedzme si rovno, nie je to žiadna veľká veda. Čim lepšie sa o svoje vajíčko Big Green Egg...
KTORÉ ZELENÉ VAJÍČKO JE PRE VÁS TO PRAVÉ?
Nákup zeleného vajíčka Big Green Egg nie je každodenná kúpa a preto môže u spotrebiteľa vyvolávať...
CHCETE VEDIEŤ, ČO Z PRÍSLUŠENSTVA BIG GREEN EGG BY VÁM ROZHODNE NEMALO CHÝBAŤ PRI VARENÍ?
Pri kúpe Big Green Egg existuje veľká pravdepodobnosť, že si s kúpou zeleného vajíčka zakúpite aj...
RESTOVANÉ REZANCE S KRÁĽOVSKÝMI KREVETAMI
Chcete si vo svojom Big Green Egg pripraviť napríklad praobyčajnú praženicu? S Wokom z uhlíkovej...
PIZZA MARGHERITA
Neapolská pizza Margherita, ktorá tak hrdo nesie meno významnej osobnosti – kráľovnej Margherity...
HISTÓRIA BIG GREEN EGG
Od prvého predstavenia zeleného vajíčka Big Green Egg získalo grilovanie enormnú obľubu. Pred...
T-BONE STEAK
Pamätáte si T-bone steak? Najobľúbenejšie a najžiadanejšie klasika medzi steaky je späť! Doma...
HOVÄDZÍ WELLINGTON
Akú časť hovädzieho použiť na prípravu hovädzie Wellington a pri akej teplote variť túto klasiku?...
ÚDENÝ LOSOS BEZ KOŽE SO SLADKOKYSLOU ZELENINOU
Recept na údeného lososa bez kože je veľmi rýchly a jednoduchý na prípravu vo vašom zelenom...
DOMÁCE HAMBURGEROVÉ ŽEMLE
Aj vy ste dostali nápad vyrobiť si vlastné hamburgery? Zapáľte uhlíky vo svojom Big Green Egg a...
PICANHA BURGER S ČEDAROM A GRILOVANOU CIBUĽKOU
Z mäsa picanha (čítaj pikaňa), známeho tiež ako hovädzia špička, sa dá pripraviť skutočne dobrý...
KURA NA PIVE S JANTÁROVÝM PIVOM A RESTOVANOU ZELENINOU
Máte chuť na pekne šťavnaté kurča z Big Green Egg? S našim receptom na kura pripravené na pivovej...
STEAK „ENTRECÔTE” Z TEĽACEJ VYSOKEJ ROŠTENKY
Rib eye je steak, ktorého typickým znakom je „tukové oko,“ po ktorom bolo takto pomenované. V...
RATATOUILLE
Ratatouille je pokrm, tradične pripravovaný najmä v okolí mesta Nice vo Francúzsku. Meno pochádza...
TRHANÉ HOVÄDZIE MÄSO S DUSENOU CIBUĽKOU
Keď sa rozhodnete pripraviť si chutné trhané hovädzie mäso, bude pre vás Big Green Egg zrazu ten...
TRHANÉ KURČA S PEČENÝMI ZEMIAKMI
Chcete si dnes pripraviť chutné trhané kuracie mäsko? Náš recept na perfektne trhané kurča, bude...
SLADKÉ VALENTÍNSKE POTEŠENIE
Chcete sa nechať rozmaznávať alebo dopriať svojmu milovanému na Valentína niečo osobné? Svoju...
ŠOŠOVICOVÁ POLIEVKA
Ak chcete pripraviť výdatnú a hustú polievku ako hlavný chod, je táto šošovicová polievka skvelou...
ÚDENÝ PSTRUH NA SENE
Špecialita údený pstruh na sene! Údenie pstruha na Big Green Egg je jednoduchšie ako si možno...
REBRÁ Z DIVINY S HUBAMI A BRUSNICOVÝM KOMPÓTOM
Rebrá z diviny z Big Green Egg sú skvelé, navyše ak ich naservírujete tak, že budú vyzerať ako...
VIANOČNÁ ŠUNKA S MEDOVO-HORČICOVOU OMÁČKOU
Ham & Honey Heaven s tradičnou fínskou vianočnou šunkou. Jednoduché a slávnostné jedlo pre veľa...
BROWNIES
Ste milovníkom čokoládových koláčov? Potom sa pustite do pečenia tohto skvelého a lahodného...
KOMBINÁCIE PIVA A JEDLA PRE BBQ GRILOVANÉ JEDLÁ
Aké pivo sa najviac hodí k jedlám pripraveným v Big Green Egg?
HOVÄDZÍ GULÁŠ S KNEDĽOU
Guláš s knedľou patrí medzi klasiky slovenskej kuchyne. Je to jedlo, ktoré je zvlášť chutné, ak...
RIBEYE STEAK S VYPRÁŽANÝMI ZEMIAKMI SO SLANINKOU A CIBUĽOU
Ugrilovať šťavnatý ribeye steak na Big Green Egg je veľmi jednoduché. S minimálnym úsilím...
HOVÄDZIE RAGÚ
Domáce Skvelé Jedlo, Ktoré Vždy Poteší! Plné byliniek, Červeného Vína A Pomaly duseného...
REBRÁ SO SLADKOU MARINÁDOU ZO SÓJOVEJ OMÁČKY A JABLČNÉHO OCTU
Chuť bravčových rebierok v značnej miere závisí od použitej marinády. Táto sladká sójová marináda...
BRAVČOVÝ BÔČIK NA ÁZIJSKÝ SPÔSOB
Pre tento recept na BBQ bravčový bôčik necháme mäso najprv 24 hodín marinovať. Marináda dodá mäsu...
ČO JE KAMADO?
Kamado nie je len vonkajší gril, ale kompletná vonkajšia kuchyna, ktorá disponuje celým radom...
DOMÁCE HAMBURGERY
Jednoduchý recept na hamburger, ktorý je jednoduchý a výsledok je jednoducho lahodný.
ÚDENÝ LOSOS S KÔPROVÝM DIPOM
Údený losos z Big Green Egg je úžasne jednoduchý a delikátny. V tomto recepte sa losos údi na...
RESTOVANÝ BRAVČOVÝ KRK S HORČICOVOU OMÁČKOU
S bravčovým krkom vcelku a Big Green Egg môžete usporiadať delikátne grilovanie. Krásny veľký kus...
CHRUMKAVÉ KURACIE PALIČKY
Pokiaľ máte radi kuracie paličky, určite musíte vyskúšať nasledujúci recept! Vďaka convEGGtoru...
KERAMIKA
Big Green Egg ponúka na keramiku doživotnú záruku v prípade domáceho použitia. V tomto blogu si...
PIZZA MARGHERITA
Neapolská pizza Margherita patrí medzi klasiky, ktoré miluje každý. Príprava tejto vegetariánskej...
ÚDENO-PEČENÉ REBRÁ S PÓROM
Prirodzene najchutnejšie grilované bravčové alebo hovädzie rebrá pripravíte len vo svojom zelenom...
VITELLO TONNATO
Jedná sa o tradičné Talianske Jedlo, ktoré sa skladá z Pečeného teľacieho mäsa, servírované za...