JAPONSKÝ KOTLÍKOVÝ HOTPOT SO SÓJOVÝM MLIEKOM, ZELENINOU A MORSKÝMI PLODMI
INGREDIENCIE
HOTPOT (HORÚCI HRNIEC)
- 400 g mušlí
- 3 hlávky malého zeleného šalátu
- 240 g vodnice alebo bielej reďkovky
- 1 pór
- 200 g filet z lososa bez kože
- 4 hrebenatky
- 120 g húb enoki
- 80 g húb shiitake
- 120 g hlivy ustricovej
- 600 ml sójového mlieka (nesladeného)
- 6 g dashi prášku (instantný rybí vývar)
- 2 lyžice sójovej omáčky
- 2 lyžice mirin (japonské ryžové víno)
- 1 štipka soli
- 1 list kombu (sušená morská riasa) 8 x 8 cm.
- 8 lúpaných kráľovských kreviet (s hlavou)
- 8 cherry paradajok
PREDPRÍPRAVA
- Najskôr v Big Green Egg zapálime drevné uhlie a zohrejeme vajíčko spolu s nerezovým roštom na teplotu 240 °C.
- Kým sa vajíčko nahrieva, opláchneme mušle pod studenou tečúcou vodou. Otvorené a rozbité mušle odstránime. Hlávky malého zeleného šalátu pozdĺžne rozpolíme. Ošúpeme vodnicu a nakrájame ju na plátky o hrúbke približne 1 cm. Pór očistíme a stonku póru nakrájame na šikmé plátky o hrúbke približne 1 cm. Filet z lososa nakrájame na plátky. Hrebenatky vodorovne rozpolíme, huby očistíme a nakrájame (enoki nakrájame separátne, z huby shiitake poodkrajujeme stonky).
PRÍPRAVA
- Oválny liatinový hrniec položíme na rozohriaty rošt a postupne doň pridáme všetky ingrediencie pre hotpot. Potom poklop zeleného vajíčka Big Green Egg zatvoríme. Varíme približne 15 minút, pokým zelenina nezmäkne.
- Následne hrniec zložíme z vajíčka a položíme na ohňovzdorný povrch na stred stola, aby sa každý stravník mohol obslúžiť sám.
Všetky komentáre