CHRUMKAVÉ KURACIE PALIČKY

CHRUMKAVÉ KURACIE PALIČKY

INGREDIENCIE


KURČA


  •          12 kuracích paličiek
  •          1-2 lyžice slnečnicového oleja
  •          2 vrchovaté lyžice cesnakového pyré
  •          6-8 lyžíc sójovej omáčky alebo kecap manis omáčky

MARINÁDA


  •          1 polievková lyžica mletej papriky
  •          1 lyžička cesnakového prášku
  •          ½ lyžice mletého zázvoru
  •          ½ lyžice mletej rasce
  •          ½ lyžice kari korenia
  •          1 lyžička chilli vločiek
  •          1 lyžica hnedého cukru
  •          ½ lyžice čierneho korenia
  •          1 lyžica soli

NA SERVÍROVANIE


  •          ½ červené čili papričky
  •          3 vetvičky koriandra
  •          1 nestriekaná limetka
  •          biela barbecue omáčka



PRÍPRAVA


  1. Kuracie paličky dajte do pekáča, pokvapkajte slnečnicovým olejom a rukou rozotrite tak, aby bol olej zo všetkých strán. Rovnako tak potrite paličky cesnakovým pyré. Nakoniec pokvapkajte sójovou omáčkou alebo kecap manis omáčkou a necháme asi 10 minút marinovať. Paličky pravidelne otáčajte, aby sa marináda dostala zo všetkých strán.
  2. Medzitým zapáľte drevné uhlie v Big Green Egg a zohrejte na 200°C. Zmiešajte ingrediencie na marinádu.



VARENIE


  1. Kuracie paličky prelejte pripravenou marinádou (marinády bude viac ako potrebujete, zvyšok si teda nechajte na neskôr). Ak chcete, rozhoďte do žeravého uhlia asi 10 kúskov štiepok na údenie s príchuťou jablko a umiestnite convEGGtor. Položte hliníkovú misku na odkvapkávanie na convEGGtor a umiestnite rošt.
  2. Postavte pekáč s mäsom na rošt a zatvorte veko EGG. Teplotu priveďte na 200°C a nechajte približne 40 minút do chrumkava piecť, kým teplota vnútri mäsa nedosiahne 77°C. Teplotu jadra jednoducho zmeriate pomocou digitálneho teplomeru.
  3. Medzitým si pripravte oblohu. Odstráňte stopku z čili papričky a papričku nakrájajte na kolieska. Otrhajte lístky koriandra a na jemno nakrájajte. Z limetky nastrúhajte trochu kôry, limetku potom nakrájajte na klinky.
  4. Pokiaľ teplota vo vnútri mäsa dosiahla požadované hodnoty, vytiahnite paličky z EGG. Dajte na tanier a posypte chilli, koriandrom a kôrou z limetky. Podávajte pokvapkané šťavou z nakrájanej limetky s barbecue omáčkou.


Dobrú chuť!

Všetky komentáre