CHRUMKAVÉ KURACIE PALIČKY
INGREDIENCIE
KURČA
- 12 kuracích paličiek
- 1-2 lyžice slnečnicového oleja
- 2 vrchovaté lyžice cesnakového pyré
- 6-8 lyžíc sójovej omáčky alebo kecap manis omáčky
MARINÁDA
- 1 polievková lyžica mletej papriky
- 1 lyžička cesnakového prášku
- ½ lyžice mletého zázvoru
- ½ lyžice mletej rasce
- ½ lyžice kari korenia
- 1 lyžička chilli vločiek
- 1 lyžica hnedého cukru
- ½ lyžice čierneho korenia
- 1 lyžica soli
NA SERVÍROVANIE
- ½ červené čili papričky
- 3 vetvičky koriandra
- 1 nestriekaná limetka
- biela barbecue omáčka
PRÍPRAVA
- Kuracie paličky dajte do pekáča, pokvapkajte slnečnicovým olejom a rukou rozotrite tak, aby bol olej zo všetkých strán. Rovnako tak potrite paličky cesnakovým pyré. Nakoniec pokvapkajte sójovou omáčkou alebo kecap manis omáčkou a necháme asi 10 minút marinovať. Paličky pravidelne otáčajte, aby sa marináda dostala zo všetkých strán.
- Medzitým zapáľte drevné uhlie v Big Green Egg a zohrejte na 200°C. Zmiešajte ingrediencie na marinádu.
VARENIE
- Kuracie paličky prelejte pripravenou marinádou (marinády bude viac ako potrebujete, zvyšok si teda nechajte na neskôr). Ak chcete, rozhoďte do žeravého uhlia asi 10 kúskov štiepok na údenie s príchuťou jablko a umiestnite convEGGtor. Položte hliníkovú misku na odkvapkávanie na convEGGtor a umiestnite rošt.
- Postavte pekáč s mäsom na rošt a zatvorte veko EGG. Teplotu priveďte na 200°C a nechajte približne 40 minút do chrumkava piecť, kým teplota vnútri mäsa nedosiahne 77°C. Teplotu jadra jednoducho zmeriate pomocou digitálneho teplomeru.
- Medzitým si pripravte oblohu. Odstráňte stopku z čili papričky a papričku nakrájajte na kolieska. Otrhajte lístky koriandra a na jemno nakrájajte. Z limetky nastrúhajte trochu kôry, limetku potom nakrájajte na klinky.
- Pokiaľ teplota vo vnútri mäsa dosiahla požadované hodnoty, vytiahnite paličky z EGG. Dajte na tanier a posypte chilli, koriandrom a kôrou z limetky. Podávajte pokvapkané šťavou z nakrájanej limetky s barbecue omáčkou.
Dobrú chuť!
Všetky komentáre