RIBEYE STEAK S VYPRÁŽANÝMI ZEMIAKMI SO SLANINKOU A CIBUĽOU

RIBEYE STEAK S VYPRÁŽANÝMI ZEMIAKMI SO SLANINKOU A CIBUĽOU

INGREDIENCIE


2 x 400 g ribeye steak

2 biele cibule

1 červená cibuľa

2 paličky cesnaku (čínsky cesnak)

400 g slaniny nakrájanej na kocky

500 g voskových zemiakov

8 vetvičiek tymiánu

 


PRÍPRAVA


  1. Zapáľte drevené uhlie v Big Green Egg a zahrajte s liatinovým roštom a malú liatinovú panvicou na 180 ° C.
  2. Medzitým ošúpte cibuľu a cesnak. Cibuľu nakrájajte na kolieska, cesnak nasekajte najemno. Umyte zemiaky a nakrájajte na přiblině 5 mm tenké plátky.

VARENIE


  1. Do panvice dajte nakrájanú slaninu a nechajte pár minút prosmažit. Pridajte plátky zemiakov a nechajte smažiť 10 minút. Občas premiešajte, po každej nezabudnite zavrieť veko EGG.
  2. Pridajte polovicu nakrájaných koliesok cibule a posypte je tymianom, premiešajte. Teplotu v EGG zvýšte na 220 ° C; čo zaberie približne 5 minút.
  3. Steak položte na rošt vedľa panvy. Zatvorte veko EGG a grilujte steak približne 2 minúty. Po tej otočte o 90 ° a nechajte ďalšie 2 minúty grilovať. Nezabudnite občas premiešať zemiaky.
  4. Steak otočte a grilujte 2 × 2 minúty rovnako aj na druhej strane. Steak je hotový ak je teplota vo vnútri približne 51 - 53 ° C (medium-rare). Teplotu zmeriate jednoducho pomocou digitálneho teplomeru.
  5. Vytiahnite steaky z EGG, prikryte alobalom a nechajte 5 minút odpočinúť. Zemiaky nechajte ešte tých 5 minút piecť.
  6. Steak nakrájajte na plátky a panvicu so zemiakmi vytiahnite z EGG. Zemiaky aj mäso dochuťte soľou a korením.

TIP


  • Pre kompletné menu môžete ribeye steak s vyprážanými zemiaky podávať s grilovanou zeleninou.

Všetky komentáre