
RESTOVANÝ BRAVČOVÝ KRK S HORČICOVOU OMÁČKOU
INGREDIENCIE
BRAVČOVÝ KRK
- 1 bravčový krk (cca 2 kg)
- 4 lyžice hrubej horčice
- 4 lyžice jemnej horčice
- 1 zväzok rozmarínu
- morská soľ
OMÁČKA
- 4 lyžice hrubej horčice
- 4 lyžice jemnej horčice
- 4 lyžice medu
PRÍPRAVA
- Zapáľte drevné uhlie v Big Green Egg a zohrejte s convEGGtorem , odkvapkávacou miskou a roštom na 220 ° C.
Bravčový krk položte na pracovnú dosku. Zmiešajte hrubú ajemnú horčicu a potrite mäso. Otrhajte lístky rozmarínu a nakrájajte. Bravčový krk dosoľte a posypte rozmarínom. Približne 2 lyžičky rozmarínu si dajte bokom na omáčku.
VARENIE
-
Pripravené mäso umiestnite na rošt a do jeho stredu zapichnite sondu teplomeru. Zatvorte veko EGG a nastavte teplotu v jadre mäsa na 58 °C. Mäso nechajte piecť, kým nedosiahnete vnútri nastavenú teplotu, malo by to trvať približne 75 minút.
Akonáhle dosiahnete požadovanú teplotu v strede mäsa, vytiahnite mäso z EGG. Na prípravu omáčky zmiešajte oba druhy horčice s medom v kastróliku na omáčky a pridajte zvyšok rozmarínu. Rajnicu umiestnite na rošt, zatvorte veko a nechajte pár minút omáčku prehriať.
Bravčový krk nakrájajte na tenké plátky a podávajte s horčicovou omáčkou.
Tip !
Radi by ste k restovanému bravčovému krku servírovali aj delikátnu prílohu? Pridajte potrebnú grilovanú zeleninu, zemiaky hasselback alebo fenyklovú salsu z Big Green Egg.
Dobrú chuť.
Všetky komentáre