RESTOVANÝ BRAVČOVÝ KRK S HORČICOVOU OMÁČKOU

RESTOVANÝ BRAVČOVÝ KRK S HORČICOVOU OMÁČKOU

INGREDIENCIE


BRAVČOVÝ KRK


  • 1 bravčový krk (cca 2 kg)
  • 4 lyžice hrubej horčice
  • 4 lyžice jemnej horčice
  • 1 zväzok rozmarínu
  • morská soľ


OMÁČKA


  • 4 lyžice hrubej horčice
  • 4 lyžice jemnej horčice
  • 4 lyžice medu


PRÍPRAVA


  1. Zapáľte drevné uhlie v Big Green Egg a zohrejte s convEGGtorem , odkvapkávacou miskou a roštom na 220 ° C.

  2. Bravčový krk položte na pracovnú dosku. Zmiešajte hrubú ajemnú horčicu a potrite mäso. Otrhajte lístky rozmarínu a nakrájajte. Bravčový krk dosoľte a posypte rozmarínom. Približne 2 lyžičky rozmarínu si dajte bokom na omáčku.

VARENIE


  1. Pripravené mäso umiestnite na rošt a do jeho stredu zapichnite sondu teplomeru. Zatvorte veko EGG a nastavte teplotu v jadre mäsa na 58 °C. Mäso nechajte piecť, kým nedosiahnete vnútri nastavenú teplotu, malo by to trvať približne 75 minút.


  2. Akonáhle dosiahnete požadovanú teplotu v strede mäsa, vytiahnite mäso z EGG. Na prípravu omáčky zmiešajte oba druhy horčice s medom v kastróliku na omáčky a pridajte zvyšok rozmarínu. Rajnicu umiestnite na rošt, zatvorte veko a nechajte pár minút omáčku prehriať.


  3. Bravčový krk nakrájajte na tenké plátky a podávajte s horčicovou omáčkou.


Tip !


Radi by ste k restovanému bravčovému krku servírovali aj delikátnu prílohu? Pridajte potrebnú grilovanú zeleninuzemiaky hasselback alebo fenyklovú salsu z Big Green Egg.


Dobrú chuť.


Všetky komentáre