ÚŽASNÉ JAHŇACIE REBIERKA S BYLINKOVOU KÔRKOU
INGREDIENCIE
JAHŇACIE MÄSO
- 2 kusy jahňacíc rebierok
- 3 byľky rozmarínu
- 2 byľky tymiánu
- 1 byľka petržlenu
- 1 strúčik cesnaku
- 1 polievková lyžica horčice
- 1 polievková lyžica hrubozrnnej horčice
- 2 lyžice chlebovej strúhanky
- 1 lyžica olivového oleja
- 2 bobkové listy
PREDPRÍPRAVA
- V zelenom vajíčku Big Green Egg najskôr zapálime drevné uhlie a následne vajíčko zohrejeme spolu s nerezovým roštom a convEGGtorom na teplotu 180 °C.
- Z rebierok poodstraňujeme všetky blany a rebrá očistíme. Následne pooberáme ihličky z 1 byľky rozmarínu, lístky z byliek tymiánu a lístky petržlenu. Lístky a ihličky najemno nasekáme. Plochou stranou noža zatlačíme na strúčik cesnaku, ktorý následne nadrobno nasekáme.
- K bylinkám a cesnaku pridáme horčicu a všetko spolu zamiešame. Pridáme strúhanku a olivový olej, čím nám vznikne úžasná bylinková zmes.
- Jahňacie rebierka položíme zaoblenou stranou nahor vedľa seba na perforovaný polovičný rošt a dochutíme ich soľou a čiernym korením podľa chuti. Následne na rebierka / po ich zaoblenej strane rovnomerne nanesieme bylinkovú zmes a medzi rebrá vložíme zvyšné byľky čerstvého rozmarínu i bobkové listy.
PRÍPRAVA
- Po ochutení rebierka premiestnime spolu s perforovaným roštom na gril, pričom diaľkový teplomer s dvojitou sondou zapichneme do jadra jedného z rebierok. Zatvoríme poklop vajíčka a teplotu jadra nastavíme na 55 °C. Jahňacinu necháme piecť približne 15-20 minút, pokým teplota jadra nedosiahne požadovanú teplotu.
- Nakoniec rebierka vyberieme zo zeleného vajíčka Big Green Egg a necháme ich ešte približne 5 minút odpočívať, pokým ich začneme servírovať. Podávame s chlebom alebo smotanovými zemiakmi.
Všetky komentáre