REBRÁ SO SLADKOU MARINÁDOU ZO SÓJOVEJ OMÁČKY A JABLČNÉHO OCTU

REBRÁ SO SLADKOU MARINÁDOU ZO SÓJOVEJ OMÁČKY A JABLČNÉHO OCTU

Ingrediencie:


Na rebrá:


2 rebrá

4 lyžice korenia piatich vôní

2 jarné cibuľky

1 lyžica sezamových semienok

 


Na marinádu:


2 strúčiky cesnaku

2 cm čerstvého zázvoru

½ červené čili papričky

1 tyčinku škorice

10 guličiek čierneho korenia

1 badián

3 klinčeky

5 lístkov limetky (limetky Kaffir)

1 polievková lyžica mletého zázvoru

100 ml arašidového oleja

150 ml sójovej omáčky

150 ml sladkej indonézskej sójovej omáčky

75 ml jablčného octu

 


Na potieranie:


150 ml sójovej omáčky

150 ml sladkej indonézskej sójovej omáčky

50 ml jablčného octu

50 ml arašidového oleja

2 plné lyžičky jablčného sirupu


Odstráňte blany z oblúkovitej strany rebier vsunutím tenkého noža medzí blanu a rebrá. Narežte blanu a ručne ju vytiahnite. To isté urobte s druhými rebrami. Po oboch stranách posypte rebrá korením piatich vôní a vtlačte do mäsa.


Olúpaný cesnak a na hrubo nadrvené klinčeky vložte do marinády. Zázvor nakrájajte na plátky a papričky na kolieska. Rozlomte škoricu na pol a ľahko pomačkajte guličky čierneho korenia. Takto pripravené suroviny zmiešajte so zvyšnými ingredienciami na marinádu.


Rebrá vložte do misy a zalejte marinádou. Po tom misu prikryte a nechajte rebrá marinovať v chladničke po dobu 8-24 hodín. Priebežne rebrá Otáčajte a zakaždým ich znovu prelejte marinádou. Rebrá môžete marinovať tiež v uzatvárateľnom vrecku.


Zapáľte drevné uhlie v Big Green Egg a zohrejte na 125 ° C. Hŕstku jablčných štiepok na údenie namočte do vody.


Rozhoďte namočené štiepky cez žeravé uhlie. Umiestnite KonvEEGGtor do zeleného vajíčka a položte doň obdĺžnikový pekáč na odkvapkávanie šťavy. Umiestnite rošt a naň dajte rošt na prípravu rebier a mäsa. Rebierka dajte do roštu a zatvorte veko vajíčka. Opäť zohrejte na 125 ° C a nechajte 2,5 hodiny variť.


Ohrejte zelené vajíčko  na 140 ° C a nechajte rebrá variť ďalej pri tejto teplote cca 20 minút. Prísady na potieranie zmiešajte dohromady do hrnca na omáčku a položte ho na okraj grilu. Príležitostne premiešajte, aby sa zložky dôkladne zmiešali.


Potrite zmesou mäsovú stranu rebierok a nechajte variť ďalších 10 minút. Potrite druhýkrát a nechajte variť ďalších 10 minút. Medzitým si nakrájajte jarnú cibuľku na krúžky.


Vyberte rebierka z vajíčka a naposledy potrite. Posypte rebierka jarnou cibuľkou a sezamovými semienkami. Rebierka budú mať vďaka marináde tmavšiu farbu, ale chutiť budú výborne.

 


Dobrú chuť!!!


 

Všetky komentáre