
REBRÁ SO SLADKOU MARINÁDOU ZO SÓJOVEJ OMÁČKY A JABLČNÉHO OCTU
Ingrediencie:
Na rebrá:
2 rebrá
4 lyžice korenia piatich vôní
2 jarné cibuľky
1 lyžica sezamových semienok
Na marinádu:
2 strúčiky cesnaku
2 cm čerstvého zázvoru
½ červené čili papričky
1 tyčinku škorice
10 guličiek čierneho korenia
1 badián
3 klinčeky
5 lístkov limetky (limetky Kaffir)
1 polievková lyžica mletého zázvoru
100 ml arašidového oleja
150 ml sójovej omáčky
150 ml sladkej indonézskej sójovej omáčky
75 ml jablčného octu
Na potieranie:
150 ml sójovej omáčky
150 ml sladkej indonézskej sójovej omáčky
50 ml jablčného octu
50 ml arašidového oleja
2 plné lyžičky jablčného sirupu
Odstráňte blany z oblúkovitej strany rebier vsunutím tenkého noža medzí blanu a rebrá. Narežte blanu a ručne ju vytiahnite. To isté urobte s druhými rebrami. Po oboch stranách posypte rebrá korením piatich vôní a vtlačte do mäsa.
Olúpaný cesnak a na hrubo nadrvené klinčeky vložte do marinády. Zázvor nakrájajte na plátky a papričky na kolieska. Rozlomte škoricu na pol a ľahko pomačkajte guličky čierneho korenia. Takto pripravené suroviny zmiešajte so zvyšnými ingredienciami na marinádu.
Rebrá vložte do misy a zalejte marinádou. Po tom misu prikryte a nechajte rebrá marinovať v chladničke po dobu 8-24 hodín. Priebežne rebrá Otáčajte a zakaždým ich znovu prelejte marinádou. Rebrá môžete marinovať tiež v uzatvárateľnom vrecku.
Zapáľte drevné uhlie v Big Green Egg a zohrejte na 125 ° C. Hŕstku jablčných štiepok na údenie namočte do vody.
Rozhoďte namočené štiepky cez žeravé uhlie. Umiestnite KonvEEGGtor do zeleného vajíčka a položte doň obdĺžnikový pekáč na odkvapkávanie šťavy. Umiestnite rošt a naň dajte rošt na prípravu rebier a mäsa. Rebierka dajte do roštu a zatvorte veko vajíčka. Opäť zohrejte na 125 ° C a nechajte 2,5 hodiny variť.
Ohrejte zelené vajíčko na 140 ° C a nechajte rebrá variť ďalej pri tejto teplote cca 20 minút. Prísady na potieranie zmiešajte dohromady do hrnca na omáčku a položte ho na okraj grilu. Príležitostne premiešajte, aby sa zložky dôkladne zmiešali.
Potrite zmesou mäsovú stranu rebierok a nechajte variť ďalších 10 minút. Potrite druhýkrát a nechajte variť ďalších 10 minút. Medzitým si nakrájajte jarnú cibuľku na krúžky.
Vyberte rebierka z vajíčka a naposledy potrite. Posypte rebierka jarnou cibuľkou a sezamovými semienkami. Rebierka budú mať vďaka marináde tmavšiu farbu, ale chutiť budú výborne.
Dobrú chuť!!!
Všetky komentáre