BRAVČOVÝ BÔČIK NA ÁZIJSKÝ SPÔSOB
Ingrediencie:
BÔČIK
- 1.5 kg bravčového bôčika s kožou
MARINÁDA
- 2 cibule
- 6 strúčikov cesnaku
- 4 cm čerstvého zázvoru
- 2 červené čili papričky
- 3 nestriekané limetky
- 80 ml rybacej omáčky
- 40 ml sezamového oleja
PRÍPRAVA
Na prípravu marinády olúpte a nakrájajte cibuľu, cesnak a zázvor. Rozkrojte pozdĺžne chilli papričky, vyberte jadrovník a očistite od semienok a nakrájajte na prúžky. Na záver rozkrájajte na polovice limetky a vytlačte šťavu. Zmiešajte všetky ingrediencie na marinádu dohromady.
Položte bravčový bôčik kožou dole do obdĺžnikového pekáča na odkvapkávanie a zalejte marinádou. Otočte mäso kožou nahor a narežte kožu približne každý centimeter špičkou ostrého noža. Túto stranu, ktorá nie je marinovaná, vysušte papierovým obrúskom a nechajte odkryté v chladničke 24 hodín.
Vytiahnite naložený bôčik z chladničky. Zapáľte drevné uhlie v Big Green Egg a s konvEGGtorem zohrejte na 220 ° C.
Položte jednorazovú odkvapkávaciu misku na konvEGGtor a hore položte rošt. Na rošt dajte bravčový bôčik kožou nahor. Zatvorte veko EGG a nechajte mäso približne 1,5 hodiny piecť kým nedosiahne teploty v jadre najmenej 70 ° C. Teplotu jednoducho zmeriate pomocou digitálneho teplomeru . V prípade, že teplota vo vnútri mäsa je nižšia ako 70 ° C, nechajte mäso piecť o niečo dlhšie.
Vytiahnite bôčik z EGG a dajte na dosku. Ľahko zakryte alobalom a nechajte približne 10 minút odpočinúť.
Odstráňte alobal a položte mäso tak, aby bolo kožou nadol (ak už tak neleží), bude sa ľahšie porciovať. Nakrájajte na plátky a podávajte s oblohou podľa vašej chuti.
Dobrú chuť.
Všetky komentáre