HOVÄDZIE RAGÚ

HOVÄDZIE RAGÚ

INGREDIENCIE


  • 600 g hovädzieho mäsa
  • 400 g zemiakov
  • 300 g mrkvy
  • 300 g zeleru
  • 5 paradajok
  • 2 biele cibule
  • ½ červené čili papričky
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 4 vetvičky rozmarínu
  • 6 vetvičiek tymiánu
  • 1 hrnček cibuliek perlovka (320 g)
  • 4 lyžice slnečnicového oleja
  • 2 bobkové listy
  • 1 lyžica mletej papriky
  • 750 ml červeného vína
  • zemiakový škrob alebo kukuričný škrob (voliteľné)
  • 6 vetvičiek petržlenovej vňate


Zapáľte drevené uhlie v big green egg, umiestnite rošt a zohrejte na 180 ° c. Mäso nakrájame na malé kocky cca 3 x 3 cm. Zemiaky umyte a osušte. Olúpeme mrkvu a zeler a nakrájame ich na kocky asi 1,5 cm. Paradajky nakrájame na štvrťky a ošúpeme a nakrájame cibuľu. Olúpeme a najemno nakrájame cesnak. Očistite chilli papričky, jemne nakrájajte, spoločne s cibuľkami dajte na mäso.


Položte zelený oválny pekáč , zatvorte veko egg a nechajte asi na 5 minút predhriať. Po tom nalejte do pekáča slnečnicový olej.


Pridajte mäso, zemiaky, mrkvu, zeler, paradajky, cibuľu, papriku a cesnak a zatvorte veko egg. Mäso nechajte približne 10 minút povariť, kým nezíska hnedú farbu, pravidelne miešajte.


Pridajte mletú papriku, rozmarín, tymian a bobkový list. Všetko premiešajte, zatvorte veko a nechajte asi 1 minútu variť.


Pridajte červené víno a v prípade potreby pridávajte ďalšie množstvo vody tak, aby boli všetky suroviny v pekáči ponorené. Uzavrite veko egg a stiahnite teplotu egg na cca. 100 ° c. Nechajte jemne variť asi 3 hodiny, kým nie je mäso mäkké.


Odstráňte liatinový pekáč z roštu. Ak je omáčka príliš riedka, zahustíme ju pomocou zemiakového alebo kukuričného škrobu. Podľa chuti pridajte soľ a korenie. Odstráňte listy petržlenu zo stoniek, jemne ich nakrájajte a dozdobte hotové ragú.


Dobrú chuť!!!

Všetky komentáre