
STEAK „ENTRECÔTE” Z TEĽACEJ VYSOKEJ ROŠTENKY
INGREDIENCIE
TEĽACIE ENTRECOTE
- 1,7 kg teľacej vysokej roštenky
PREDPRÍPRAVA
-
1.Do ohniska zeleného vajíčka Big Green Egg nasypeme kusové drevné uhlie a s použitím elektrického alebo batériového LooftLighter zapálime. Vajíčko necháme zohriať spolu s roštom zohriať na teplotu 250 °C.
- Teľacie mäso nakrájame na štyri približne rovnaké steaky, ktoré necháme pred samotnou prípravou na grile odležať na izbovú teplotu.
PRÍPRAVA
- Položíme steaky na rošt, dobre uzatvoríme poklop zeleného vajíčka EGG a grilujeme približne 2 minúty. Mäso pootočíme a opäť grilujeme ďalšie 2 minúty, nech sa na mäsku vytvorí pekný vzor grilu.
- Potom steaky otočíme a z druhej strany znovu grilujeme rovnakým spôsobom. To už by mali mať steaky teplotu cca 53 ° C, čo si pre istotu spoľahlivo overíme teplomerom. Po dosiahnutí tejto teploty sú naše steaky pripravené na úroveň „stredne prepečené”.
- Vyberieme steaky zo zeleného vajíčka a voľne prikryté alumíniovou fóliou ich necháme odpočívať asi 5 minút.
- Nakoniec porciu narežeme na úhľadné plátky a posypeme soľou a korením.
Dobrú chuť.
Všetky komentáre