STEAK „ENTRECÔTE” Z TEĽACEJ VYSOKEJ ROŠTENKY

STEAK „ENTRECÔTE” Z TEĽACEJ VYSOKEJ ROŠTENKY

INGREDIENCIE


TEĽACIE ENTRECOTE


  • 1,7 kg teľacej vysokej roštenky


PREDPRÍPRAVA


  1. 1.Do ohniska zeleného vajíčka Big Green Egg nasypeme kusové drevné uhlie a s použitím elektrického alebo batériového LooftLighter zapálime. Vajíčko necháme zohriať spolu s roštom zohriať na teplotu 250 °C.


  2. Teľacie mäso nakrájame na štyri približne rovnaké steaky, ktoré necháme pred samotnou prípravou na grile odležať na izbovú teplotu.




PRÍPRAVA


  1. Položíme steaky na rošt, dobre uzatvoríme poklop zeleného vajíčka EGG a grilujeme približne 2 minúty. Mäso pootočíme a opäť grilujeme ďalšie 2 minúty, nech sa na mäsku vytvorí pekný vzor grilu.
  2. Potom steaky otočíme a z druhej strany znovu grilujeme rovnakým spôsobom. To už by mali mať steaky teplotu cca 53 ° C, čo si pre istotu spoľahlivo overíme teplomerom. Po dosiahnutí tejto teploty sú naše steaky pripravené na úroveň „stredne prepečené”.
  3. Vyberieme steaky zo zeleného vajíčka a voľne prikryté alumíniovou fóliou ich necháme odpočívať asi 5 minút.
  4. Nakoniec porciu narežeme na úhľadné plátky a posypeme soľou a korením.

Dobrú chuť.

Všetky komentáre