
BROWNIES
INGREDIENCIE
KRÉMOVÉ CESTO
- 150 g nesoleného masla + extra k vymazaniu
- 50 g celých kávových zŕn
- 400 g horkej čokolády
- 540 g cukru
- 440 g vajec (približne 9 vajec)
- 250 g múka
PRÍPRAVA
- Pri nízkej teplote nechajte rozpustiť maslo a pridajte kávové zrná. Nechajte asi 30 minút vylúhovať.
VARENIE
- Zapáľte uhlie v Big Green Egg a zohrejte s konvEGGtorom a roštom na teplotu 170 ° C. Pripravte si okrúhlu formu (približne Ø 27 cm) ako je napríklad malá liatinová panvica a vymažte ju maslom. Na dno vymastenej formy položte papier na pečenie.
- Medzitým znovu prihrejte maslo a preceďte ho cez sitko. Odstráňte kávové zrná. Maslo zvážte a doplňte do 150 gramov. Uistite sa, že všetko maslo je rozpustené. Rozlámajte čokoládu na malé kúsky a vmiešajte do rozpusteného masla tak, aby sa čokoláda rozpustila. Cukor s vajcami rozšľahajte do nadýchaného krému. Múku dvakrát preosejte, aby v nej nezostali žiadne hrudky.
- Obe takto pripravené zmesi zmiešajte a nakoniec pridajte preosiatu múku, šľahajte pokiaľ nevznikne nadýchaný krém. Hotové cesto prelejte do okrúhlej formy a rovnomerne rozotrite.
- Umiestnite kameň na pečenie na rošt a naň položte formu s krémovým cestom. Zatvorte veko EGG a nechajte brownies približne 30 minút piecť kým nezíska zlatistú farbu. Navrchu by mal byť koláč pevný, nie však tvrdý.
- Nechajte koláč vo forme vychladnúť. Vyberte a nakrájajte na kúsky.
Dobrú chuť.

Všetky komentáre