PITA CHLIEB S BRAVČOVÝMI REBIERKAMI „IBERICO”

PITA CHLIEB S BRAVČOVÝMI REBIERKAMI „IBERICO”

INGREDIENCIE


REBIERKA


  • 1 kg vykostených rebierok (Iberico)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžica pravého indického karí
  • 1 lyžica sladkej červenej mletej údenej papriky
  • 1 lyžička hrubej morskej soli


GLAZÚRA NA POTIERANIE REBIEROK


  • 2 lyžice čiernej fazuľovej  omáčky („black bean sauce”)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice ustricovej omáčky
  • kúsok zázvoru


NA SERVÍROVANIE


  • ¼ uhorky
  • ¼ chilli papričky
  • 1 jarná cibuľka
  • 8 pita chlebíkov (kúpené alebo pripravené doma)
  • 8 vetvičky koriandra


PREDPRÍPRAVA


  1. V zelenom vajíčku zapálime drevné uhlie a zohrejeme ho spolu s konvektorom, odkvapkávacou miskou a nerezovým roštom na teplotu 140 ° C.


  2. Rebierka vložíme do misky. Očistený cesnak najemno nakrájame, rebierka pokvapkáme olivovým olejom a dobre spolu premiešame. Potom ich posypeme mletou paprikou, kari korením, morskou soľou, nakrájaným cesnakom a rebierka prísadami riadne ponatierame.



PRÍPRAVA


  1. Rebierka rozložíme po okrúhlom smaltovanom rošte, umiestnime ho do zeleného vajíčka a dôsledne uzatvoríme poklop vajíčka. Takto necháme rebierka pripravovať sa približne 2 hodiny.
  2. Rošt po stanovenom čase vyberieme a rebierka poukladáme do okrúhleho pekáča na odkvapkávanie a vajíčko necháme opäť rozohriať na teplotu 180 ° C.
  3. Ingrediencie na glazúru spolu dobre zmiešame a potrieme ňou upečené rebierka. Potom opäť vložíme pekáč na odkvapkávanie na rošt a zatvoríme poklop vajíčka, pričom necháme rebierka piecť ešte približne 15 minút. Počas prípravy ich ešte 2 až 3 krát opätovne potrieme glazúrou. Pred podávaním si nakrájame uhorku, a to na veľmi tenké prúžky. Stonku a semienka z chilli papričky vyberieme, jarnú cibuľku nakrájame na tenké kolieska.
  4. Nakoniec vyberieme rebierka z vajíčka, pita chlebíky porozkrajujeme, naplníme rebierkami a zvrchu ozdobíme uhorkovými prúžkami, chilli papričkou, jarnou cibuľkou a posypeme čerstvým koriandrom. Dobrú chuť!

TIP


Ak sa odhodláte a pripravíte si svoje vlastné pita chlebíky doma, iste vám mnoho z nich zvýši. Zvyšný pita chlieb zabaľte a odložte na neskoršiu konzumáciu, alebo ich jednoducho zamrazte. Chlieb môžete pred použitím opätovne ohriať v zelenom vajíčku alebo v hriankovači.


Všetky komentáre