
KORENIACA ZMES NA KURA
INGREDIENCIE
KORENIACA ZMES
- 30 g Vadouvan koreninovo-bylinná zmes (nemletá)
- 10 g bieleho korenia
- 5 g mletej rasce
- 30 g indického kari
- 20 g údenej mletej červenej papriky (sladkej)
- 10 g mletého zázvoru
- 5 g horčičných semienok
- 5 g mletého muškátového orieška
- 5 g granulovaného cesnaku
- 20 g zelerovej soli
- 30 g tmavohnedého cukru
PRÍPRAVA
- Pomocou mlynčeka na korenie, mlynčeka na kávu alebo mažiara najemno rozomelieme nemleté koreniny.
- Získame tak skvelú a voňavú koreniacu zmes, ktorú je potrebné skladovať v uzavretej vzduchotesnej nádobe, pokým ju nebudete potrebovať na použitie.
TIP: prečítajte si blog „Ako na výrobu svojej vlastnej koreniacej zmesi“
Chceli by ste sa dozvedieť viac o domácej výrobe rôznych druhov koreniacich zmesí a stanovovanie ich množstva pri varení či funkciách, ktoré rôzne druhy korenia zohrávajú pri tom ktorom mäse, hydine, zelenine či rýb? Všetko, čo potrebujete vedieť sa dočítate v našom blogu o domácich koreniacich zmesiach. Nájdete a namixujete si koreniacu zmes, ktorá sa stane vašou obľúbenou…
Všetky komentáre