KORENIACA ZMES NA KURA

KORENIACA ZMES NA KURA

INGREDIENCIE


KORENIACA ZMES


  • 30 g Vadouvan koreninovo-bylinná zmes (nemletá)
  • 10 g bieleho korenia
  • 5 g mletej rasce
  • 30 g indického kari
  • 20 g údenej mletej červenej papriky (sladkej)
  • 10 g mletého zázvoru
  • 5 g horčičných semienok
  • 5 g mletého muškátového orieška
  • 5 g granulovaného cesnaku
  • 20 g zelerovej soli
  • 30 g tmavohnedého cukru


PRÍPRAVA


  1. Pomocou mlynčeka na korenie, mlynčeka na kávu alebo mažiara najemno rozomelieme nemleté koreniny.
  2. Získame tak skvelú a voňavú koreniacu zmes, ktorú je potrebné skladovať v uzavretej vzduchotesnej nádobe, pokým ju nebudete potrebovať na použitie.

 


TIP: prečítajte si blog „Ako na výrobu svojej vlastnej koreniacej zmesi“


Chceli by ste sa dozvedieť viac o domácej výrobe rôznych druhov koreniacich zmesí a stanovovanie ich množstva pri varení či funkciách, ktoré rôzne druhy korenia zohrávajú pri tom ktorom mäse, hydine, zelenine či rýb?  Všetko, čo potrebujete vedieť  sa dočítate v našom blogu o domácich koreniacich zmesiach. Nájdete a namixujete si koreniacu zmes, ktorá sa stane vašou obľúbenou…

Všetky komentáre