REBRÁ Z DIVINY S HUBAMI A BRUSNICOVÝM KOMPÓTOM

REBRÁ Z DIVINY S HUBAMI A BRUSNICOVÝM KOMPÓTOM

INGREDIENCIE


REBRÁ Z DIVINY


  • 1 hruď z diviny s 8 rebrami
  • 100 g šampiňónov Trompette des morts
  • 1 červená cibuľa
  • 2 strúčiky čerstvého cesnaku
  • 4 vetvičky tymiánu
  • 2 vetvičky rozmarínu + 1 špičku rozmarínu
  • 2 lyžice nesolených pistáciových orechov (bez škrupiny)
  • 100 g bravčovej panenky
  • 2 lyžice masla

KOMPOT


  • 100 g brusníc 
  • 50 g kryštálového cukru
  • 50 ml crème de cassis
  • 2 hviezdičky anýzu
  • 1 tyčinka škorice

PRÍPRAVA


  1. Zapáľte uhlie v Big Green Egg a zohrejte s nerezovým roštom na teplotu 180 ° C.
  2. Medzitým odstráňte blanu z rebier, odstráňte všetky nerovnosti a rebrá očistite. Očistené a orezané zvyšky mäsa nakrájajte a dajte bokom.
  3. Oškrabte kosti na rebrách. Posypte celý hrudný kôš soľou a korením. Mäso s rebrami otočte tak, aby rebrá boli smerom nahor, ľahko ich zviažte, aby vytvorili a držali tvar koruny stromu.
  4. Huby jemne opláchnite vo vlažnej vode. Nechajte ich dôkladne uschnúť. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame na jemné kocky. Odstráňte listy z jednej vetvičky tymianu a ihličky zo špičky rozmarínu a nakrájajte nadrobno. Pistácie nahrubo nakrájajte. Nakrájajte bravčové mäso na kocky 0,5 cm.

VARENIE


  1. Na rošte v liatinovej panvici rozpustite a zohrejte maslo. Pridajte cibuľu, cesnak a bylinky a smažte kým cibuľa nebude dosklovita. Pridajte huby a nakoniec pistácie. Nechajte vychladnúť.
  2. Odstráňte rošt a umiestnite konvEGGtor, rošt vráťte späť. Zahrejte EGG na teplotu 180 ° C. Medzitým, postavte na rošt liatinový rajnicu na omáčky a nechajte zahriať. Vložte všetky ingrediencie na kompót, zatvorte veko EGG a nechajte približne 20-30 minút povariť.
  3. Zmiešajte vychladnuté huby s nakrájaným bravčovým a nakrájaným zvyšným mäsom z diviny, osoľte a okoreňte. Zmes vytvarujte do bochníku a zatlačte ju do stredu medzi rebrá.
  4. Vytiahnite kompót z EGG a dajte bokom. Zahrejte EGG na teplotu 140 ° C.
  5. Postavte liatinovú panvicu na rošt a dajte dovnútra zvyšné lístky tymiánu a rozmarínu. Pridajte rebrá a zapichnite sondu teplomera do mäsa. Nastavte teplotu na 52 ° C. Zatvorte veko EGG a nechajte rebrá 30-40 minút piecť kým nedosiahnete v jadre mäsa nastavenej teploty.
  6. Vytiahnite rebrá z EGG a nechajte 10 minút odpočinúť. Medzitým ohrejte kompót, aby bol teplý alebo vlažný.
  7. Rozkrájajte rebrá na kotlety a podávajte s brusnicovým kompótom.

DOBRÚ CHUŤ.


Všetky komentáre