ÚDENÝ PSTRUH NA SENE
INGREDIENCIE
PSTRUH LOSOSOVITÝ
- 3 pstruhy lososovité, približne 1 kg, očistenie
- 1 citrón
- 2 stonky citrónovej trávy
- 200 g bylinného sena
NALIEVKA
- 6 strúčikov čerstvého cesnaku
- 120 g ružovej soli
- 1 vetvička tymiánu
- 1 vetvička rozmarínu
- 2 bobkové listy
- 1 malý kúsok muškátového kvetu
- 5 zelených kardamomových strukov
- 5 klinčekov
- 5 bobúľ borievky
- ½ lyžice rasce
- ½ lyžice semien feniklu
- 10 guličiek čierneho korenia
PRÍPRAVA
- Priveďte 1½ litra vody do varu. Na prípravu nálevu rozkrájajte strúčiky cesnaku napoly.
- Vypnite varič a pridajte do vody všetky ingrediencie pre nálev. Nechajte 15 minút odstáť.
- Prilejte 1 liter studenej vody a nechajte nálev vychladnúť.
- Opláchnite dobre brušnú dutinu a vonkajšiu časť rýb pod studenou tečúcou vodou a odstráňte mazľavú vrstvu.
- Dajte pstruhy do vhodnej nádoby a zalejte dostatočným množstvom slaného nálevu, aby boli ryby celé ponorené. Nádobu vložte do chladničky a nechajte ryby asi dve hodiny naložené.
- Pstruhy vytiahnite z nálevu, znovu opláchnite pod studenou tečúcou vodou a osušte papierovými utierkami. Ryby vložte odkryté späť do chladničky a nechajte ich asi dve hodiny schnúť.
VARENIE
- Zapáľte uhlie v Big Green Egg a zohrejte na teplotu 120 ° C. Medzitým nakrájajte citrón na tri rovnaké plátky približne 1 cm hrubé. Nalámte citrónovú trávu a stonky pokrájajte napoly. Navlhčite bylinné seno vodou a rozmiestnite ho na V rošt.
- Vložte jeden plátok citróna a pol stonky citrónovej trávy do brušnej dutiny každého pstruha. Vytvorte tri podlhovasté chuchvalce z hliníkovej fólie a do brušnej dutiny každej ryby jeden vložte. Rybu položte na rošt; vďaka alobalu by ryby mali zostať správne na svojom mieste.
- Do žeravého uhlia dajte jedno drevo na údenie hickory. Umiestnite konvEGGtor a nerezový rošt a postavte na neho V rošt s rybami. Zatvorte veko EGG. Nechajte pstruhy 1,5 hodiny údiť kým nedosiahnu v celom mäse teplotu 52-55 ° C. Teplotu vnútri zmeriate v najsilnejšej časti ryby pomocou digitálneho teplomeru.
- Kožu odstráňte tesne pred tým, než rybu naservírujete. Mäso tak zostane nádherne šťavnaté.
DOBRÚ CHUŤ.
Všetky komentáre