ÚDENÝ PSTRUH NA SENE

ÚDENÝ PSTRUH NA SENE

INGREDIENCIE


PSTRUH LOSOSOVITÝ


  • 3 pstruhy lososovité, približne 1 kg, očistenie
  • 1 citrón
  • 2 stonky citrónovej trávy
  • 200 g bylinného sena

NALIEVKA 


  • 6 strúčikov čerstvého cesnaku
  • 120 g ružovej soli 
  • 1 vetvička tymiánu
  • 1 vetvička rozmarínu
  • 2 bobkové listy
  • 1 malý kúsok muškátového kvetu
  • 5 zelených kardamomových strukov
  • 5 klinčekov
  • 5 bobúľ borievky
  • ½ lyžice rasce
  • ½ lyžice semien feniklu
  • 10 guličiek čierneho korenia

PRÍPRAVA


  1. Priveďte 1½ litra vody do varu. Na prípravu nálevu rozkrájajte strúčiky cesnaku napoly.
  2. Vypnite varič a pridajte do vody všetky ingrediencie pre nálev. Nechajte 15 minút odstáť.
  3. Prilejte 1 liter studenej vody a nechajte nálev vychladnúť.
  4. Opláchnite dobre brušnú dutinu a vonkajšiu časť rýb pod studenou tečúcou vodou a odstráňte mazľavú vrstvu.
  5. Dajte pstruhy do vhodnej nádoby a zalejte dostatočným množstvom slaného nálevu, aby boli ryby celé ponorené. Nádobu vložte do chladničky a nechajte ryby asi dve hodiny naložené.
  6. Pstruhy vytiahnite z nálevu, znovu opláchnite pod studenou tečúcou vodou a osušte papierovými utierkami. Ryby vložte odkryté späť do chladničky a nechajte ich asi dve hodiny schnúť.

VARENIE


  1. Zapáľte uhlie v Big Green Egg a zohrejte na teplotu 120 ° C. Medzitým nakrájajte citrón na tri rovnaké plátky približne 1 cm hrubé. Nalámte citrónovú trávu a stonky pokrájajte napoly. Navlhčite bylinné seno vodou a rozmiestnite ho na V rošt.
  2. Vložte jeden plátok citróna a pol stonky citrónovej trávy do brušnej dutiny každého pstruha. Vytvorte tri podlhovasté chuchvalce z hliníkovej fólie a do brušnej dutiny každej ryby jeden vložte. Rybu položte na rošt; vďaka alobalu by ryby mali zostať správne na svojom mieste.
  3. Do žeravého uhlia dajte jedno drevo na údenie hickoryUmiestnite konvEGGtor nerezový rošt a postavte na neho V rošt s rybami. Zatvorte veko EGG. Nechajte pstruhy 1,5 hodiny údiť kým nedosiahnu v celom mäse teplotu 52-55 ° C. Teplotu vnútri zmeriate v najsilnejšej časti ryby pomocou digitálneho teplomeru.
  4. Kožu odstráňte tesne pred tým, než rybu naservírujete. Mäso tak zostane nádherne šťavnaté.

DOBRÚ CHUŤ.


Všetky komentáre