
VITELLO TONNATO
Ingrediencie:
Vitello tonnato:
- 800 g až 1,2 kg telacieho mäsa
Zmes korenín:
- 1 ližička mletej papriky
- 1 ližička mletej údenej sladkej papriky (pimentón)
- ½ ližičky kajenského korenia
Omáčka:
- 1 plechovka tuniaka vo vlastnej šťave (160 g)
- 1 lyžica kapary
- 3-4 lyžice majonézy
- šťava z ½ citróna
Obloha:
- 8 malých plodov kapary
- 1 lyžica kapary
- 100 g zmiešaného šalátu
- 1 chemicky neošetrený citrón
Drevnú štiepku hickory namočte do vody. Pár suchých štiepok hickory premiešajte s drevným uhlím. Dvierka pre reguláciu vzduchu v spodnej časti egg nechajte úplne otvorené a pomocou looftlightra zapáľte drevné uhlie v zelenom vajíčku. Nechajte veko otvorené po dobu 10-12 minút.
Dovtedy vytiahnite teľacie mäso z chladničky. Zmiešajte všetky ingrediencie pre zmes korenia a mäso nakoreňte.
Namočené štiepky nasypte na žeravé drevné uhlie. Vložte konvEGGtor a rošt. Mäso položte na rošt, zatvorte veko a zahrejte na teplotu 100 °C. Mäso pečte asi 50 minút, kým nedosiahne teplota vo vnútri mäsa 52 °C . Teplotu je možné merať digitálnym teplomerom alebo bezdrôtovým teplomerom.
Medzitým pripravte tuniakovú omáčku. Do mixéra dajte tuniaka, kapary, majonézu a šťavu z citróna. Všetko premixujte. Štruktúra omáčky môže byť mierne hrubšia . Omáčku podľa chuti osoľte a okoreňte. Takto pripravenú omáčku zakryte a nechajte v chladničke kým sa nebudete servírovať.
Vytiahnite mäso zo zeleného vajíčka a nechajte vychladnúť. Zabaľte a dajte ho do chladničky kým nebudete chcieť servírovať.
Pred servírovaním vitello tonnato nakrájajte teľacie mäso na jemné tenké plátky. Plody kapary nakrájajte pozdĺžne napoly. Na tanier dajte šalát a pridajte nakrájané plátky mäsa. Ozdobte omáčkou z tuniaka a kapary. Nakoniec posypte nastrúhanú kôrou z citróna.
Dobrú chuť.
Dobrú chuť !!!
Všetky komentáre