VITELLO TONNATO

VITELLO TONNATO

Ingrediencie:


Vitello tonnato:


  •          800 g až 1,2 kg telacieho mäsa

Zmes korenín:


  •          1 ližička mletej ​​papriky
  •          1 ližička mletej ​​údenej sladkej papriky (pimentón)
  •          ½ ližičky kajenského korenia

 


Omáčka:


  •          1 plechovka tuniaka vo vlastnej šťave (160 g)
  •          1 lyžica kapary
  •          3-4 lyžice majonézy
  •          šťava z ½ citróna

Obloha:


  •          8 malých plodov kapary
  •          1 lyžica kapary
  •          100 g zmiešaného šalátu
  •          1 chemicky neošetrený citrón

Drevnú štiepku hickory namočte do vody. Pár suchých štiepok hickory premiešajte s drevným uhlím. Dvierka pre reguláciu vzduchu v spodnej časti egg nechajte úplne otvorené a pomocou looftlightra zapáľte drevné uhlie v zelenom vajíčku.  Nechajte veko otvorené po dobu 10-12 minút.

 

Dovtedy vytiahnite teľacie mäso z chladničky. Zmiešajte všetky ingrediencie pre zmes korenia a mäso nakoreňte.

 

Namočené štiepky nasypte na žeravé drevné uhlie. Vložte konvEGGtor a rošt.  Mäso položte na rošt, zatvorte veko a zahrejte na teplotu 100 °C. Mäso pečte asi 50 minút, kým nedosiahne teplota vo vnútri mäsa 52 °C . Teplotu je možné merať digitálnym teplomerom alebo bezdrôtovým teplomerom.

 

Medzitým pripravte tuniakovú omáčku. Do mixéra dajte tuniaka, kapary, majonézu a šťavu z citróna. Všetko premixujte. Štruktúra omáčky môže byť mierne hrubšia . Omáčku podľa chuti osoľte a okoreňte. Takto pripravenú omáčku zakryte a nechajte v chladničke kým sa nebudete servírovať.

 

Vytiahnite mäso zo zeleného vajíčka a nechajte vychladnúť. Zabaľte a dajte ho do chladničky kým nebudete chcieť servírovať.

 

Pred servírovaním vitello tonnato nakrájajte teľacie mäso na jemné tenké plátky. Plody kapary nakrájajte pozdĺžne napoly. Na tanier dajte šalát a pridajte nakrájané plátky mäsa. Ozdobte omáčkou z tuniaka a kapary. Nakoniec posypte nastrúhanú kôrou z citróna.


Dobrú chuť.


 

 

 


Dobrú chuť !!!

Všetky komentáre