DOMÁCE HAMBURGERY

DOMÁCE HAMBURGERY

INGREDIENCIE


HAMBURGER


  • 2 biele cibule
  • 4 plátky slaniny
  • 600 g mletého hovädzieho mäsa
  • 1 vajce
  • ½ lyžice čierneho korenia
  • mletá paprika
  • worchestrovej omáčka
  • horčica
  • 1 lyžička jemnej morskej soli
  • olivový olej
  • 1 paradajka
  • 2 uhorky
  • 1 červená cibuľa
  • 4 mletom žemle
  • 30 g šalátu
  • majonéza
  • 4 plátky čedaru
  • Kečup alebo vašu obľúbenú barbecue omáčku


  1. Zapáľte drevené uhlie v egg, vložte liatinový rošt a polkruhovú liatinovú platňu (hladkou stranou smerom nahor) a zohrejte na 140 ° c.

  2. Olúpeme bielu cibuľu a nakrájame na krúžky. Osmažte so slaninou cca 15 minút kým slanina nie je chrumkavá.

  3. Medzitým zmiešajte mleté hovädzie mäso s vajcom, čiernym korením, mletou paprikou, worchesterovú omáčkou, horčicou a morskou soľou. Takto pripravenú zmes mäsa rozdeľte na štyri rovnaké časti a pomocou formy na hamburger (ktorú pred tým vymažte olivovým olejom) vytvorte hamburgery. Na dobu, keď ich nebudete potrebovať, dajte hamburgery do chladničky.

  4. Nakrájajte paradajky a uhorky na tenké plátky. Olúpeme červenu cibuľu a nakrájame na tenké krúžky.

  5. Vyberte slaninu z polkruhovej liatinovej platne a vysušte papierovou utierkou. Vyberte cibuľové krúžky a odložte ich do samostatnej nádoby. Použite rukavicu eggmitt, aby ste mohli vybrať polkruhovú liatinovú platňu a priveďte teplotu v egg na 200 ° c.

  6. Hamburgery vyberte z chladničky a potrite olivovým olejom. Umiestnite ich na rošt, zatvorte veko egg a grilujte po dobu asi 4 minút na každej strane. Medzitým rozkrájajte žemle na polovicu.

  7. Umiestnite polovičky žemlí rozrezanou stranou nadol vedľa hamburgerov a grilujte asi 30 sekúnd. Po tom vyberte hamburgery aj žemle z egg.

  8. Na polku žemle položte šalát, plátok paradajky, krúžky červenej cibule. Pridajte majonézu podľa chuti a uhoriek. Potom pridajte hamburger, plátok čedaru, vyprážané krúžky bielej cibule a chrumkavú slaninu, kečup alebo vašu obľúbenú grilovaciu omáčku. Všetko zakryte druhou polovicou žemle.

Dobrú chuť.

Všetky komentáre