DOMÁCE HAMBURGERY
INGREDIENCIE
HAMBURGER
- 2 biele cibule
- 4 plátky slaniny
- 600 g mletého hovädzieho mäsa
- 1 vajce
- ½ lyžice čierneho korenia
- mletá paprika
- worchestrovej omáčka
- horčica
- 1 lyžička jemnej morskej soli
- olivový olej
- 1 paradajka
- 2 uhorky
- 1 červená cibuľa
- 4 mletom žemle
- 30 g šalátu
- majonéza
- 4 plátky čedaru
- Kečup alebo vašu obľúbenú barbecue omáčku
Zapáľte drevené uhlie v egg, vložte liatinový rošt a polkruhovú liatinovú platňu (hladkou stranou smerom nahor) a zohrejte na 140 ° c.
Olúpeme bielu cibuľu a nakrájame na krúžky. Osmažte so slaninou cca 15 minút kým slanina nie je chrumkavá.
Medzitým zmiešajte mleté hovädzie mäso s vajcom, čiernym korením, mletou paprikou, worchesterovú omáčkou, horčicou a morskou soľou. Takto pripravenú zmes mäsa rozdeľte na štyri rovnaké časti a pomocou formy na hamburger (ktorú pred tým vymažte olivovým olejom) vytvorte hamburgery. Na dobu, keď ich nebudete potrebovať, dajte hamburgery do chladničky.
Nakrájajte paradajky a uhorky na tenké plátky. Olúpeme červenu cibuľu a nakrájame na tenké krúžky.
Vyberte slaninu z polkruhovej liatinovej platne a vysušte papierovou utierkou. Vyberte cibuľové krúžky a odložte ich do samostatnej nádoby. Použite rukavicu eggmitt, aby ste mohli vybrať polkruhovú liatinovú platňu a priveďte teplotu v egg na 200 ° c.
Hamburgery vyberte z chladničky a potrite olivovým olejom. Umiestnite ich na rošt, zatvorte veko egg a grilujte po dobu asi 4 minút na každej strane. Medzitým rozkrájajte žemle na polovicu.
Umiestnite polovičky žemlí rozrezanou stranou nadol vedľa hamburgerov a grilujte asi 30 sekúnd. Po tom vyberte hamburgery aj žemle z egg.
Na polku žemle položte šalát, plátok paradajky, krúžky červenej cibule. Pridajte majonézu podľa chuti a uhoriek. Potom pridajte hamburger, plátok čedaru, vyprážané krúžky bielej cibule a chrumkavú slaninu, kečup alebo vašu obľúbenú grilovaciu omáčku. Všetko zakryte druhou polovicou žemle.
Dobrú chuť.
Všetky komentáre