T-BONE STEAK

T-BONE STEAK

INGREDIENCIE


T-BONE STEAKY



  • 4 T-bone steaky o váhe približne 750 g (cez 2,5 cm hrubé)

 


PRÍPRAVA


  1. Zapáľte drevené uhlie v Big Green Egg a zohrejte s liatinovým roštom na teplotu 250 ° C. Vytiahnite steaky, ktoré budete pripravovať, z chladničky a nechajte ich pri izbovej teplote chvíľku oddýchnuť.

GRILOVANIE


  1. Steaky posoľte a položte na rošt. Zatvorte veko EGG a nechajte približne 2 minúty grilovať. Po tom otočte mäso o štvrtinu a grilujte ďalšie 2 minúty, aby ste vytvorili pekný mriežkovaný vzor.
  2. Steaky otočte a grilujte rovnako z druhej strany kým teplota vnútri mäsa nebude 52 ° C (medium rare). Nezabudnite vždy zatvoriť veko EGG.
  3. Po vytiahnutí z EGG nechajte steaky chvíľu odpočinúť. Nakrájajte na pekné kúsky a posypte podľa chuti soľou a korením.

TIP


  • Ak ste skutočným znalcom mäsa a milujete túto čistú chuť, vyberte steaky z T-bone vyzretého mäsa. Tieto steaky zvyčajne zrejú medzi 21 a 28 dňami, čo znižuje obsah vlhkosti mäsa a zvyšuje jeho chuť. Ako bonus, vyzreté mäso je (dokonca) ešte jemnejšie.

STREDNE PREPEČENÝ ALEBO ...


  • Ak máte spoločnosť, najlepší spôsob, ako pripraviť steak je medium rare (stredne prepečený), pretože je väčšia pravdepodobnosť, že tak bude chutiť väčšine klientov. Pokiaľ chcete vyskúšať aj inú variantu, pozrite sa na nižšie uvedenú tabuľku.
  •  
  • Rare 48-50 ° C
  • Medium rare 51-53 ° C
  • Medium 54-57 ° C
  • Medium well 58-62 ° C
  • Well done> 63 ° C

Všetky komentáre