RATATOUILLE

RATATOUILLE

INGREDIENCIE


RATATOUILLE


  • 2 baklažány
  • 1 žltá cuketa
  • 5 paradajok
  • 2 červenej papriky (sladká špicatá)


BYLINKOVÝ OLEJ


  • 100 ml olivového oleja
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 1 zväzok bazalky


PREDPRÍPRAVA


  1. Ako prvé zapálime drevné uhlie v zelenom vajíčku Big Green Egg a necháme ho spolu s roštom rozohriať na teplotu 180 ° C.
  2. Na asi pol centimetrové plátky si nakrájame baklažány, cukety a paradajky. Papriku očistíme a tiež nakrájajte, tentokrát na krúžky s hrúbkou asi pol centimetra. Potom panvicu obložíme zeleninkou na striedačku do dvoch kruhov.
  3. Pokiaľ ide o bylinkový olej, ošúpeme si cesnak, pripravíme lístky bazalky a spolu ich rozdrvíme spolu s olivovým olejom v malom kuchynskom robote alebo pomocou ručného mixéra. Zeleninu v panvici si pokvapkáme bylinkovým olejom a posypeme soľou a čiernym korením.


PRÍPRAVA


  1. Panvicu položíme na rošt do rozohriateho vajíčka a poklop dobre uzavrieme. Naše ratatouille dusíme cca 45 minút, kým zelenina nie je pekne mäkká. Vlhkosť, ktorá sa pri dusení zo zeleniny uvoľňuje zabráni, aby sa jedlo pripálilo.

Dobrú chuť.

Všetky komentáre