KORENIACA ZMES NA BRAVČOVÉ MÄSO

KORENIACA ZMES NA BRAVČOVÉ MÄSO

INGREDIENCIE


KORENIACA ZMES


  • 20 g Vadouvan koreninovo-bylinná zmes (nemletá)
  • 10 g zrniek čierneho korenia
  • 3 g borievok
  • 20 strukov zeleného kardamónu
  • 12 klinčekov
  • 2 kusy palcátu (z muškátového orieška)
  • 20 g horčičných semienok
  • 8 g semienok feniklu
  • 20 g mletej červenej maďarskej papriky
  • 8 g madras kari mletý
  • 6 g mletého zázvoru
  • 4 g mletej rasce
  • 60 g jemnej morskej soli
  • 30 g tmavohnedého cukru


PRÍPRAVA


  1. Vadouvan zmes, zrnká čierneho korenia, borievky, struky kardamónu, klinčeky, palcát z muškátového orieška, horčičné semienka a feniklové semienka spolu pomelime alebo rozdrvte pomocou mlynčeka na korenie, mlynčeka na kávu alebo v mažiari.
  2. Získame tak skvelú a voňavú koreniacu zmes, ktorú je potrebné skladovať v uzavretej vzduchotesnej nádobe, pokým ju nebudete potrebovať na použitie.

 


TIP: prečítajte si blog „Ako na výrobu svojej vlastnej koreniacej zmesi“


Chceli by ste sa dozvedieť viac o domácej výrobe rôznych druhov koreniacich zmesí a stanovovanie ich množstva pri varení či funkciách, ktoré rôzne druhy korenia zohrávajú pri tom ktorom mäse, hydine, zelenine či rýb?  Všetko, čo potrebujete vedieť  sa dočítate v našom blogu o domácich koreniacich zmesiach. Nájdete a namixujete si koreniacu zmes, ktorá sa stane vašou obľúbenou…

Všetky komentáre