
KORENIACA ZMES NA BRAVČOVÉ MÄSO
INGREDIENCIE
KORENIACA ZMES
- 20 g Vadouvan koreninovo-bylinná zmes (nemletá)
- 10 g zrniek čierneho korenia
- 3 g borievok
- 20 strukov zeleného kardamónu
- 12 klinčekov
- 2 kusy palcátu (z muškátového orieška)
- 20 g horčičných semienok
- 8 g semienok feniklu
- 20 g mletej červenej maďarskej papriky
- 8 g madras kari mletý
- 6 g mletého zázvoru
- 4 g mletej rasce
- 60 g jemnej morskej soli
- 30 g tmavohnedého cukru
PRÍPRAVA
- Vadouvan zmes, zrnká čierneho korenia, borievky, struky kardamónu, klinčeky, palcát z muškátového orieška, horčičné semienka a feniklové semienka spolu pomelime alebo rozdrvte pomocou mlynčeka na korenie, mlynčeka na kávu alebo v mažiari.
- Získame tak skvelú a voňavú koreniacu zmes, ktorú je potrebné skladovať v uzavretej vzduchotesnej nádobe, pokým ju nebudete potrebovať na použitie.
TIP: prečítajte si blog „Ako na výrobu svojej vlastnej koreniacej zmesi“
Chceli by ste sa dozvedieť viac o domácej výrobe rôznych druhov koreniacich zmesí a stanovovanie ich množstva pri varení či funkciách, ktoré rôzne druhy korenia zohrávajú pri tom ktorom mäse, hydine, zelenine či rýb? Všetko, čo potrebujete vedieť sa dočítate v našom blogu o domácich koreniacich zmesiach. Nájdete a namixujete si koreniacu zmes, ktorá sa stane vašou obľúbenou…
Všetky komentáre