
POMALY PEČENÝ BRAVČOVÝ BÔČIK
INGREDIENCIE
BÔČIK
- 1 kg bravčového bôčika bez kože
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 vetvička tymianu
- 1 vetvička rozmarínu
- ½ lyžice nahrubo mletého čierneho korenia
- 1 polievková lyžica hrubej morskej soli
- 1 ČL mletej rasce
- 1 polievková lyžica olivového oleja
- 2 bobkové listy

PREDPRÍRAVA
- V zelenom vajíčku Big Green Egg zapálime drevné uhlie a spolu s konvektorom, okrúhlou miskou na odkvapkávanie a roštom z nehrdzavejúcej ocele ho necháme zohriať na teplotu 120 ° C.
- Kým sa zelené vajíčko zohrieva, urobíme si na tukovej vrstve mäsa rezy v tvare šachovnice. Následne olúpeme cesnak, strúčiky najskôr rozdrvíme a potom ich najemno nakrájame. Z tymianu a rozmarínu pooberáme lístky a ihličky a nadrobno ich nakrájame. Z tymianu a rozmarínu pooberáme lístky a ihličky a nadrobno ich nakrájame. Spolu zamiešame rascu, čierne korenie a soľ.
- Bôčik najskôr dôkladne ponatierame olivovým olejom a potom posypeme zmesou suchého korenia, ktoré do mäsa jemne povtláčame. Následne mäso položíme na pracovnú dosku (tukovou stranou smerom nahor) a posypeme cesnakom a bylinkami, ktoré do tukovej vrstvy tiež jemne povtláčame. Konce bobkových listov zapichneme do vrstvy tuku.

PRÍPRAVA
- Pripravený bravčový bôčik preložíme na rošt tukovou stranou nahor a zapichneme do jeho stredu kolík diaľkového teplomera. Poklop vajíčka Big Green Egg zatvoríme a teplotu jadra na teplomery nastavíme na 85 ° C. Mäsko necháme piecť približne 1½ až 2 hodiny, kým sa nedosiahne požadovaná teplota.
- Hotový bôčik vyberieme zo zeleného vajíčka Big Green Egg a nakrájajte na úhľadné plátky. Môžeme podávať s čerstvým pečivom a nakladanú zeleninou.
Všetky komentáre