POMALY PEČENÝ BRAVČOVÝ BÔČIK

POMALY PEČENÝ BRAVČOVÝ BÔČIK

INGREDIENCIE


BÔČIK


  • 1 kg bravčového bôčika bez kože
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 vetvička tymianu
  • 1 vetvička rozmarínu
  • ½ lyžice nahrubo mletého čierneho korenia
  • 1 polievková lyžica hrubej morskej soli
  • 1 ČL mletej rasce
  • 1 polievková lyžica olivového oleja
  • 2 bobkové listy


Pomaly pečený bravčový bôčik

PREDPRÍRAVA


  1. V zelenom vajíčku Big Green Egg zapálime drevné uhlie a spolu s konvektorom, okrúhlou miskou na odkvapkávanie a roštom z nehrdzavejúcej ocele ho necháme zohriať na teplotu 120 ° C.
  2. Kým sa zelené vajíčko zohrieva, urobíme si na tukovej vrstve mäsa rezy v tvare šachovnice. Následne olúpeme cesnak, strúčiky najskôr rozdrvíme a potom ich najemno nakrájame. Z tymianu a rozmarínu pooberáme lístky a ihličky a nadrobno ich nakrájame. Z tymianu a rozmarínu pooberáme lístky a ihličky a nadrobno ich nakrájame. Spolu zamiešame rascu, čierne korenie a soľ.
  3. Bôčik najskôr dôkladne ponatierame olivovým olejom a potom posypeme zmesou suchého korenia, ktoré do mäsa jemne povtláčame. Následne mäso položíme na pracovnú dosku (tukovou stranou smerom nahor) a posypeme cesnakom a bylinkami, ktoré do tukovej vrstvy tiež jemne povtláčame. Konce bobkových listov zapichneme do vrstvy tuku.
Pomaly pečený bravčový bôčik

PRÍPRAVA


  1. Pripravený bravčový bôčik preložíme na rošt tukovou stranou nahor a zapichneme do jeho stredu kolík diaľkového teplomera. Poklop vajíčka Big Green Egg zatvoríme a teplotu jadra na teplomery nastavíme na 85 ° C. Mäsko necháme piecť približne 1½ až 2 hodiny, kým sa nedosiahne požadovaná teplota.
  2. Hotový bôčik vyberieme zo zeleného vajíčka Big Green Egg a nakrájajte na úhľadné plátky. Môžeme podávať s čerstvým pečivom a nakladanú zeleninou.

Všetky komentáre