HOVÄDZÍ WELLINGTON

HOVÄDZÍ WELLINGTON

INGREDIENCIE

HOVÄDZÍ WELLINGTON


  • 1 sviečková cca. 3 kg
  • 1 kg húb pečárka
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 250 g parmskej šunky (plátky)
  • 150 g jemnej dijonskej horčice
  • 4 žĺtky
  • 2 role z lístkového cesta 270 g (40 x 24 cm)


PRÍPRAVA

  1. Zapáľte drevené uhlie v Big Green Egg a zohrejte spolu s liatinovým roštom na 250 ° C. Sviečkovú vytiahnite z chladničky.
  2. Medzitým očistite pečárky a rozmixujte, kým nevznikne jemné pyré. Na panvici zohrejte olivový olej, pridajte pyré a nechajte približne 25 minút povariť pri nízkej teplote, kým sa z húb neodparí všetky vlhkosť. Dochuťte soľou a korením, Premiešajte vidličkou a dajte do chladničky.
  3. Sviečkovú položte na rošt a nechajte z každej strany približne 1 minútu grilovať. Vytiahnite mäso z EGG a dajte na 20 minút do chladničky.
  4. Pomocou zdvíhače roštov vytiahnite rošt z EGG. Umiestnite convEGGtor a nerezový rošt. Hore položte pečenie kameň a zohrejte EGG na 220 ° C.

VARENIE

  1. Na pracovnú plochu si pripravte potravinársku fóliu. Rozmer by mal byť dlhší ako sviečková a širšia než jej obvod. Na pripravenú fóliu vyskladajte plátky parmskej šunky do obdĺžnika tak, aby sa jednotlivé kúsky mierne prekrývali. Je dôležité, aby ste potom do nej mohli zvinúť celý kus sviečkovej. Takto pripravené mäso dajte bokom.
  2. Rozložte hubové pyré lyžičkou v rovnomernej vrstve na parmsku šunku a druhou stranou lyžice zarovnajte a pomačkajte. Po tom položte pozdĺžne sviečkovú a potrite horčicou. Pomocou fólie mäso zrolujte do šunky.
  3. Na pracovnú plochu si položte papier na pečenie o rozmere najmenej 50 x 60 cm. Nachystajte si žĺtky. Na papier na pečenie rozmotajte dva pláty lístkového cesta tak, aby sa na dlhšej strane kraja prekrývali, tie potom potrite žĺtkom. Jemne pomačkajte, aby sa k sebe prilepili.
  4. Opatrne odstráňte zo zabalenej sviečkovej potravinovú fóliu a mäso položte na kraj hornej časti lístkového cesta. Bočné strany cesta preložte cez mäso a natrite rozšľahaným žĺtkom. Kraje držte, vždy po každom zatočení potrite žĺtkom a pomaly smerom k sebe takto postupne zaviňte celé mäso do cesta. Po tom mäso otočte tak, aby posledný záhyb bol dole.
  5. Potrite celé cesto žĺtkom. Ostrým nožom narežte do cesta kockovaný vzor; dávajte pozor, aby ste nepretrhli cesto. Špičkou noža urobte do cesta cca 6 malých otvorov na menej viditeľných miestach.
  6. Odtrhnite alebo odstrihnite zvyšok papiera na pečenie. Pomocou lopaty na pizzu položte hovädzie na kameň na pečenie. Zapichnite sondu teplomera do stredu mäsa. Zatvorte veko EGG a nastavte teplotu v jadre mäsa na 50 - 52 ° C.
  7. Vytiahnite hovädzinu z EGG akonáhle dosiahne nastavenú vnútornú teplotu; malo by to trvať približne 60 minút. Opäť použite lopatu na pizzu. Pred tým než začnete mäso krájať ho nechajte 5 minút odpočinúť.

Dobrú chuť.

Všetky komentáre