HOVÄDZÍ GULÁŠ S KNEDĽOU

HOVÄDZÍ GULÁŠ S KNEDĽOU

GULÁŠ


  • 1 kg hovädzie plece
  • 3 cibule
  • 1 červená paprika
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 250 g húb
  • 50 g masla
  • 2 lyžice múky
  • 1 lyžička mletej rasce
  • 3 lyžice maďarskej papriky (sladká)
  • 1 lyžička údenej papriky (ostrá)
  • 2 vetvičky majoránky
  • 1 vetvička tymiánu
  • 4 bobkové listy
  • 2 lyžice paradajkového pyré
  • 2 lyžice balzamikového octu
  • 1 polievková lyžica jablčného masla
  • 1 polievková lyžica horčice Dijon
  • cca 1 l hovädzieho vývaru
  • 4 jarné cibuľky


KNEDLA


  • 40 g masla
  • 200 g jemne preosiatej múky
  • 1 lyžica prášku do pečiva
  • 1 lyžička soli
  • 90 ml mlieka



PRÍPRAVA


  1. Zapáľte uhlie v Big Green Egg a zohrejte s roštom na teplotu 200 ° C.
  2. Medzitým nakrájajte pliecko na 3 cm kocky. Papriku a cibuľu nakrájajte na približne 2 cm plátky. Olúpte cesnak a nakrájajte na tenké plátky. Nakrájajte huby.

VARENIE


  1. Postavte liatinový pekáč na rošt, nechajte rozpustiť maslo a zohrejte. Pridajte mäso a osmažte dozlata, potom pridajte cibuľu, červenú papriku a cesnak, premiešajte. Nechajte povariť kým cibuľa nebude osmažená dosklovita.
  2. Primiešajte múku a varte ďalších 4 - 5 minút. Pridajte ostatné ingrediencie okrem jarnej cibuľky. Zakaždým nezabudnite zavrieť veko EGG a počkajte, kým guláš nezačne variť.
  3. Vytiahnite pekáč a rošt z EGG. Umiestnite convEGGtor, vráťte späť rošt a pekáč. Zatvorte veko EGG a zohrejte na 140 ° C. Takto nechajte guláš približne 3 hodiny pomaly variť, občas premiešajte a ak treba, dolejte vývar.
  4. Približne po 2 1/2 hodinách nechajte rozpustiť maslo na prípravu knedlí. Zmiešajte zvyšné ingrediencie na knedle a vmiešajte rozpustené maslo, dochuťte soľou a korením. Nakrájajte jarnú cibuľku na kolieska približne 1 cm.
  5. Akonáhle je mäso mäkké a jemné, pridajte jarnú cibuľku, dochuťte soľou a korením. Pomocou dvoch polievkových lyžíc vytvorte knedle a položte ich hore na guláš. Zatvorte veko pekáča a veko EGG. Nechajte knedle na guláši variť 15 - 20 minút kým nebudú na dotyk pevné. Medzitým otrhajte lístky petržlenu a nakrájajte.
  6. Vytiahnite pekáč z EGG a posypte guláš a knedle petržlenom.



Dobrú chuť!!!


Všetky komentáre