HOVÄDZÍ GULÁŠ S KNEDĽOU
GULÁŠ
- 1 kg hovädzie plece
- 3 cibule
- 1 červená paprika
- 2 strúčiky cesnaku
- 250 g húb
- 50 g masla
- 2 lyžice múky
- 1 lyžička mletej rasce
- 3 lyžice maďarskej papriky (sladká)
- 1 lyžička údenej papriky (ostrá)
- 2 vetvičky majoránky
- 1 vetvička tymiánu
- 4 bobkové listy
- 2 lyžice paradajkového pyré
- 2 lyžice balzamikového octu
- 1 polievková lyžica jablčného masla
- 1 polievková lyžica horčice Dijon
- cca 1 l hovädzieho vývaru
- 4 jarné cibuľky
KNEDLA
- 40 g masla
- 200 g jemne preosiatej múky
- 1 lyžica prášku do pečiva
- 1 lyžička soli
- 90 ml mlieka
PRÍPRAVA
- Zapáľte uhlie v Big Green Egg a zohrejte s roštom na teplotu 200 ° C.
- Medzitým nakrájajte pliecko na 3 cm kocky. Papriku a cibuľu nakrájajte na približne 2 cm plátky. Olúpte cesnak a nakrájajte na tenké plátky. Nakrájajte huby.
VARENIE
- Postavte liatinový pekáč na rošt, nechajte rozpustiť maslo a zohrejte. Pridajte mäso a osmažte dozlata, potom pridajte cibuľu, červenú papriku a cesnak, premiešajte. Nechajte povariť kým cibuľa nebude osmažená dosklovita.
- Primiešajte múku a varte ďalších 4 - 5 minút. Pridajte ostatné ingrediencie okrem jarnej cibuľky. Zakaždým nezabudnite zavrieť veko EGG a počkajte, kým guláš nezačne variť.
- Vytiahnite pekáč a rošt z EGG. Umiestnite convEGGtor, vráťte späť rošt a pekáč. Zatvorte veko EGG a zohrejte na 140 ° C. Takto nechajte guláš približne 3 hodiny pomaly variť, občas premiešajte a ak treba, dolejte vývar.
- Približne po 2 1/2 hodinách nechajte rozpustiť maslo na prípravu knedlí. Zmiešajte zvyšné ingrediencie na knedle a vmiešajte rozpustené maslo, dochuťte soľou a korením. Nakrájajte jarnú cibuľku na kolieska približne 1 cm.
- Akonáhle je mäso mäkké a jemné, pridajte jarnú cibuľku, dochuťte soľou a korením. Pomocou dvoch polievkových lyžíc vytvorte knedle a položte ich hore na guláš. Zatvorte veko pekáča a veko EGG. Nechajte knedle na guláši variť 15 - 20 minút kým nebudú na dotyk pevné. Medzitým otrhajte lístky petržlenu a nakrájajte.
- Vytiahnite pekáč z EGG a posypte guláš a knedle petržlenom.
Dobrú chuť!!!
Všetky komentáre