ÚDENÝ LOSOS S KÔPROVÝM DIPOM
INGREDIENCIE
LOSOS
- 1 celý nórsky losos s kožou
DIP
- ½ zväzku kôpru
- morská soľ
- 6 lyžíc crème fraîche
PRÍPRAVA
- Zapáľte drevné uhlie v Big Green Egg pomocou looftlightru na jednom bode. Lososa vytiahnite z chladničky a nechajte ho vonku, aby dosiahol izbovú teplotu. Drevnú štiepku a doštičky na údenie namočte do vody.
VARENIE
- Nasypte hrsť drevných štiepok na uhlie. Umiestnite konvEGGtor , nerezový rošt a naň položte doštičku na údenie s lososom. Zapichnite sondu teplomera do lososa a nastavte teplotu na 42° C. Zavrite kupolu a zohrejte EGG na 80 ° C. Takto nechajte lososa údiť kým v jadre nedosiahnete nastavenej teploty; malo by to trvať približne 30 minút.
Medzitým otrhajte lístky kôpru a najemno nakrájajte. Zmiešajte s crème fraiche a pridajte morskú soľ podľa chuti.
Skontrolujte teplotu vnútri lososa. Akonáhle dosiahne nastavenej teploty 42 ° C, vytiahnite lososa z Big Green Egg a podávajte s kôprovými dipom.
Dobrú chuť.
Všetky komentáre