ÚDENÝ LOSOS S KÔPROVÝM DIPOM

ÚDENÝ LOSOS S KÔPROVÝM DIPOM

INGREDIENCIE


LOSOS


  •          1 celý nórsky losos s kožou

DIP


  •          ½ zväzku kôpru
  •          morská soľ
  •          6 lyžíc crème fraîche

 


PRÍPRAVA


  1. Zapáľte drevné uhlie v Big Green Egg pomocou looftlightru na jednom bode. Lososa vytiahnite z chladničky a nechajte ho vonku, aby dosiahol izbovú teplotu. Drevnú štiepku a doštičky na údenie namočte do vody.

 


VARENIE


  1. Nasypte hrsť drevných štiepok na uhlie. Umiestnite konvEGGtor , nerezový rošt a naň položte doštičku na údenie s lososom. Zapichnite sondu teplomera do lososa a nastavte teplotu na  42° C. Zavrite kupolu a zohrejte EGG na 80 ° C. Takto nechajte lososa údiť kým v jadre nedosiahnete nastavenej teploty; malo by to trvať približne 30 minút.

  2. Medzitým otrhajte lístky kôpru a najemno nakrájajte. Zmiešajte s crème fraiche a pridajte morskú soľ podľa chuti.

  3. Skontrolujte teplotu vnútri lososa. Akonáhle dosiahne nastavenej teploty 42 ° C, vytiahnite lososa z Big Green Egg a podávajte s kôprovými dipom.

 


Dobrú chuť.



Všetky komentáre