RESTOVANÉ REZANCE S KRÁĽOVSKÝMI KREVETAMI

RESTOVANÉ REZANCE S KRÁĽOVSKÝMI KREVETAMI

POTREBNÉ INGREDIENCIE:


KRÁĽOVSKÉ KREVETY


  • 12 – 16 kráľovských kreviet (ľahké na lúpanie)
  • 1 červená sladká špicatá paprika
  • 1 červená cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 jarná cibuľka
  • 1 červená španielska chilli paprička
  • 100 ml arašidového oleja
  • 400 g varených hrubých japonských rezancov „udon”
  • 2 vetvičky koriandra
  • 1 limetka

MARINÁDA


  • 1 pol polievkovej lyžice ustricovej omáčky
  • 1 1/2 polievkovej lyžice čiernej fazuľovej omáčky
  • 1 pol polievkovej lyžice sójovej omáčky
  • 1½ lyžice zázvorového sirupu

PREDPRÍPRAVA


  1. V zelenom vajíčku Big Green Egg zapálime drevné uhlie a zohrejeme ho spolu so vsadeným košom pre konvektor na teplotu 220 ° C.
  2. Medzitým spolu zmiešame aj všetky ingrediencie na marinádu. Kráľovské krevety olúpeme (zvyšky škrupiniek z kreviet odložíme nabok) a očistené krevety zmiešame s marinádou.
  3. Stonku z papriky odrežeme a dužinu nakrájame na prúžky. Očistíme červenú cibuľu a nakrájame na pol krúžky. Následne na tenké plátky nakrájame aj očistený strúčik cesnaku. Jarnú cibuľku a chilli papričku si tiež nakrájame na tenké krúžky.

PRÍPRAVA
  1. Do koša na konvektor vložíme Wok z uhlíkovej ocele a poklop vajíčka uzatvoríme. Takto Wok predhrievame niekoľko minút, aby bol dostatočne horúci.
  2. Do rozpáleného woku nalejeme arašidový olej a pridáme škrupinky z očistených kreviet, ktoré sme si pred pár minutkami odložili. Zatvorte poklop zeleného vajíčka Big Green Egg a zvyšky z lúpaných kreviet smažíme na oleji po dobu 2-4 minút, vďaka čomu získa olej špecifickú chuť.
  3. Po dokončení smaženia škrupiniek zložíme Wok zo zeleného vajíčka a olej prelejeme cez sitko. Opäť umiestime wok do koša nad konvektor a vlejeme doň práve precedený olej. Kráľovské krevety vyberieme z marinády a vložíme ich do woku (marinádu však nevylievame, ale si ju odložíme bokom). Pridáme pripravené ingrediencie: papriku, červenú cibuľu a cesnak, potom zatvoríme poklop a necháme prejsť varom po dobu približne 3 minút.
  4. Marinádu, ktorú sme uchovali z marinovania kreviet následne prilejeme do woku a pridáme aj zvyšné ingrediencie: rezance, jarnú cibuľku a chilli korenie. Restujeme, pokým nebudú rezance horúce, pričom zmes priebežne a často miešame. Po každom úkone nezabudnime poklop vajíčka dobre a opätovne uzatvoriť.
  5. Nakoniec zložíme wok z vajíčka. Koriandrové lístky a limetku najemno nasekáme na kolieska. Pomocou lyžice naservírujeme rezance rovnomerne do pekných misiek, ozdobíme limetkovými mesiačikmi a posypeme nasekaným voňavým koriandrom.

Dobrú chuť.

Všetky komentáre