
ÚDENÉ BRAVČOVÉ REBRÁ S PARADAJKAMI A ŠALÁTOM COLESLAW
INGREDIENCIE
SLANÝ NÁLEV
- 1 palička čerstvého cesnaku
- 320 g ružovej soli (Colorozo)
- 1 vetvička tymiánu
- 1 vetvička rozmarínu
- 3 bobkové listy
- 1 muškátový kvet
- 10 strukov zeleného kardamómu
- 10 klinčekov
- 10 bobúľ borievky
- 1 lyžica rasce
- 1 lyžica feniklového semienka
- 20 guličiek čierneho korenia
REBRÁ
- 1 bravčové hruďou s 8 rebrami
SLADKÉ ZEMIAKY
- 8 fialových sladkých zemiakov
- 3 lyžice olivového oleja
- 4 vetvičky petržlenu
PRÍPRAVA
-
Na prípravu slaného nálevu, priveďte do varu 2,5 litra vody. Rozpolte paličku cesnaku. Zmiernite oheň a vložte všetky ingrediencie na slaný nálev do horúcej vody. Takto nechajte približne 15 minút vylúhovať.
-
Do nálevu pridajte 2 litre studenej vody a pred použitím nechajte úplne vychladnúť.
-
Vložte bravčové rebrá a uistite sa, že je mäso celé ponorené. Nechajte 48 hodín marinovať v chladničke.
VARENIE
- Zapáľte uhlie v Big Green Egg a zahrejte bez príslušenstva na teplotu 150 °C. Medzitým vytiahnite rebrá z nálevu a osušte. Tučnú stranu narežte šrafovaným rezom.
- Položte 4 drevené jablčné klátiky na žeravé drevené uhlie. Umiestnite konvEGGtor a nerezový rošt do EGG. Položte bravčové rebrá na gril a zatvorte veko EGG. Nechajte asi 1,5 hodiny údiť; umiestnenie tepelného štítu zníži teplotu v EGG na cca 110 °C. Počas údenia udržujte EGG pri tejto teplote.
- Batáty umyjeme a osušíme. Potrite 2 lyžicami olivového oleja. Zabaľte každý zemiak do alobalu. Zahrejte EGG na 150 °C. Vložte sondu teplomera do jadra mäsa a nastavte teplotu jadra na 70 °C. Batátové balíčky položte na gril vedľa mäsa a opekajte asi 50 minút do zmäknutia. Nechajte mäso piecť, kým nedosiahnete nastavenú teplotu jadra. Kapustový šalát coleslaw nechajte dosiahnuť izbovú teplotu.
- Vytiahnite rebrá z EGG. Vyberte batáty z EGG a opatrne odstráňte fóliu. 4 batáty rozkrojte napoly, zemiaky vydlabte zo šupky a roztlačte vidličkou. Zemiakovú kašu zmiešame so zvyškom olivového oleja a podľa chuti dosolíme a okoreníme. Zvyšok pečených batátov rozkrojte napoly.
- Bravčové rebierko podávajte na peknom tanieri so šalátom coleslaw a pečenými batátmi s petržlenovou vňaťou ako ozdobou.
Ak sa chcete dozvedieť viac o histórii tradičného bravčového mäsa, pozrite sa na tento blog , kde sa dozviete všetko o výbere, spracovaní a príprave bravčového mäsa tej najlepšej kvality vo vašom Big Green Egg.
Všetky komentáre