ÚDENÉ BRAVČOVÉ REBRÁ S PARADAJKAMI A ŠALÁTOM COLESLAW

ÚDENÉ BRAVČOVÉ REBRÁ S PARADAJKAMI A ŠALÁTOM COLESLAW

INGREDIENCIE


SLANÝ NÁLEV


  • 1 palička čerstvého cesnaku
  • 320 g ružovej soli (Colorozo)
  • 1 vetvička tymiánu
  • 1 vetvička rozmarínu
  • 3 bobkové listy
  • 1 muškátový kvet
  • 10 strukov zeleného kardamómu
  • 10 klinčekov
  • 10 bobúľ borievky
  • 1 lyžica rasce
  • 1 lyžica feniklového semienka
  • 20 guličiek čierneho korenia


REBRÁ


  • 1 bravčové hruďou s 8 rebrami


SLADKÉ ZEMIAKY


  • 8 fialových sladkých zemiakov
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 4 vetvičky petržlenu


PODÁVAJTE S



PRÍPRAVA


  1. Na prípravu slaného nálevu, priveďte do varu 2,5 litra vody. Rozpolte paličku cesnaku. Zmiernite oheň a vložte všetky ingrediencie na slaný nálev do horúcej vody. Takto nechajte približne 15 minút vylúhovať.


  2. Do nálevu pridajte 2 litre studenej vody a pred použitím nechajte úplne vychladnúť.


  3. Vložte bravčové rebrá a uistite sa, že je mäso celé ponorené. Nechajte 48 hodín marinovať v chladničke.


VARENIE


  1. Zapáľte uhlie v Big Green Egg a zahrejte bez príslušenstva na teplotu 150 °C. Medzitým vytiahnite rebrá z nálevu a osušte. Tučnú stranu narežte šrafovaným rezom.
  2. Položte 4 drevené jablčné klátiky na žeravé drevené uhlie. Umiestnite konvEGGtor a nerezový rošt do EGG. Položte bravčové rebrá na gril a zatvorte veko EGG. Nechajte asi 1,5 hodiny údiť; umiestnenie tepelného štítu zníži teplotu v EGG na cca 110 °C. Počas údenia udržujte EGG pri tejto teplote.
  3. Batáty umyjeme a osušíme. Potrite 2 lyžicami olivového oleja. Zabaľte každý zemiak do alobalu. Zahrejte EGG na 150 °C. Vložte sondu teplomera do jadra mäsa a nastavte teplotu jadra na 70 °C. Batátové balíčky položte na gril vedľa mäsa a opekajte asi 50 minút do zmäknutia. Nechajte mäso piecť, kým nedosiahnete nastavenú teplotu jadra. Kapustový šalát coleslaw nechajte dosiahnuť izbovú teplotu.
  4. Vytiahnite rebrá z EGG. Vyberte batáty z EGG a opatrne odstráňte fóliu. 4 batáty rozkrojte napoly, zemiaky vydlabte zo šupky a roztlačte vidličkou. Zemiakovú kašu zmiešame so zvyškom olivového oleja a podľa chuti dosolíme a okoreníme. Zvyšok pečených batátov rozkrojte napoly.
  5. Bravčové rebierko podávajte na peknom tanieri so šalátom coleslaw a pečenými batátmi s petržlenovou vňaťou ako ozdobou.

 


Ak sa chcete dozvedieť viac o histórii tradičného bravčového mäsa, pozrite sa na tento blog , kde sa dozviete všetko o výbere, spracovaní a príprave bravčového mäsa tej najlepšej kvality vo vašom Big Green Egg.

Všetky komentáre